Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

CINE CLUB (amb SINOPSIS i TRAILER)

“EN TIERRA HOSTIL” de Kathryn Bigelow


Divendres, 28 de maig a les 22.30 hores
Lloc: Teatre Municipal de l’Ateneu
Organitza: Cine-Club Ateneu

 

** SINOPSIS**

En tierra hostil (The hurt locker) narra l’intens dia a dia d’un escamot comandat per Thompson, especialitzat en la desactivació d’explosius durant la guerra d’Iraq. Però quan aquest mor durant una missió, el grup queda sota el comandament de l’imprevisible i temerari sergent James. El seu comportament del tot imprudent farà que els seus

subordinats valorin seriosament el risc que té la seva feina, i es plantegin si realment val la pena continuar. Una nova missió rutinària es convertirà sobtadament en un autèntic infern per a l’escamot. Allà es farà palesa la veritable personalitat del comandant, i les vides dels

seus homes canviaran per sempre.

No és gens habitual que sigui el cineclub qui l’encarregui de portar a Igualada la peli dels Òscars. I no us penseu que ha estat una decisió fàcil, però és que hem pensat que la cosa valia la pena. L’esperat retorn a la direcció de Kathryn Bigelow, realitzadora indispensable

en el panorama internacional amb títols ja clàssics com “Los viajeros de la noche”, “Le llaman Bodhi” o “Días extraños” constitueix una proposta tremenda, tensa, que destil·la adrenalina i testosterona pels quatre costats i que, després de sis anys d’inactivitat, la col·loca novament en el pavelló dels grans del cinema.

Aquesta aproximació al conflicte armat d’Iraq eludeix la crítica política i se centra en les convivència diària i contínua amb el caos, tot reflexionant sobre la irreversibilitat dels actes que els propis homes provoquem. Bigelow regala en cada seqüència una tensió que mostra un pols narratiu i cinematogràfic excepcional, un domini del mitjà que li permet transmetre emocions de forma continuada, fent servir un muntatge ràpid, directe, i fins i tot, en alguns moments, furiós.

prepareu-vos per veure la que segurament és una de les millors pel·lícules de l’any, malgrat els Òscars.

** TRAILER**Data:
Hora:
Lloc:


Comentaris desactivats