Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

CONFERÈNCIA

Un paisatge per a l’Europa del 2020: canvis en el territori i reptes ambientals”

A càrrec de: Jaume Fons Esteve, doctor en biologia per la Universitat de Barcelona

Dia: Dijous, 3 de febrer
Hora: a les 8 de la tarda
Lloc: Sala de Socis de l’Ateneu
Organitza: Igualadins en el Món


En les últimes dècades hem vist com un paisatge predominantment rural, esquitxat de pobles i ciutats, s’ha invertit en bona part esdevenint un continu urbà amb algunes taques verdes. Aquest fet ha anat lligat a canvis econòmics i socials marcats pel poder d’atracció de les grans ciutats -motors econòmics, focus de cultura i coneixement. Ara bé, aquest llegat pot constituir un llast en el futur: estem en condicions d’afrontar els grans reptes com la disponibilitat d’aigua, l’adaptació a fonts d’energia alternatives o un ús racional del territori? Quina importància té per Igualada o la Conca el que passa a Europa? Quins canvis ens esperen els propers anys?

Jaume Fons Esteve és doctor en biologia per la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en l’estudi dels canvis més dinàmics del territori (incendis, reforestació, creixement urbà), el seu impacte ambiental i alternatives de gestió, treballant en diferents universitats i centres de recerca (Europa i Canadà). Actualment desenvolupa la seva recerca al Centre Temàtic Europeu de Territori i Medi Ambient (UAB) donant suport a la Comissió Europea i l‘Agència Europea de Medi Ambient.Data:
Hora:
Lloc:


Comentaris desactivats