Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Si Igualada tornarà a ser industrial o no, a debat dimarts que ve al DdD de l’Ateneu

| Cap comentari

Si Igualada tornarà a ser industrial o no, a debat dimarts que ve al DdD de l’Ateneu

Foto Joan Trullén 1 - CòpiaEl president del Pacte per a la Indústria de Catalunya, doctor en economia i exsecretari general d’indústria del govern espanyol, Joan Trullén, participarà a la tertúlia

El futur industrial d’Igualada serà posat a debat el proper dimarts, 11 de febrer, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí en el segon acte del cicle de tertúlies DdD (Dimarts de Diàlegs). En un moment en el qual moltes veus asseguren que la sortida de la crisi a Occident passa per tornar a agafar el pols industrial que havia tingut, es vol posar damunt de la taula si és factible i en quines condicions en produiria. També s’analitzarà quina és la situació d’Igualada al respecte i si la ciutat està preparada per aquest suposat retorn pel que fa a les comunicacions, el sòl industrial, els sectors productius i la formació de la seva gent.

L’acte començarà amb una intervenció de Joan Trullén, que és una personalitat de referència dins el món industrial de Catalunya i l’Estat Espanyol, ja que va arribar a ser Secretari General d’Indústria del govern central. Actualment és el President del Pacte per a la Indústria de Catalunya, la plataforma que agrupa els agents econòmics i socials del país i que fa propostes pel futur de la indústria catalana. També és Doctor en Ciències Econòmiques, professor de la UAB i ha publicat centenars d’estudis sobre la qüestió. Trullén introduirà l’acte a través d’un diàleg-entrevista que li farà el corrdinador de DdD, el periodista Jordi Cuadras.

Durant 15 minuts, Joan Trullén, explicarà quin és el context a nivell de país sobre aquesta qüestió i després es passarà a fer la tertúlia per analitzar el tema en clau igualadina amb un seguit de convidats a l’anomenada Fila 0 que seràn Blai Paco (president de la Unió Empresarial de l’Anoia), Alfonsa Santiesteban (representant de CCOO a l’Anoia), Toni Olivé (Doctor en Direcció d’Empreses i professor de l’IQS-Universitat Ramon Lull) i Ramon Felip (president de l’Associació d’Empreses dels Polígons dels Plans de Vilanova, Òdena i la Pobla). A tots ells, s’hi sumarà el públic assistent que hi vulgui intervenir, ja que DdD vol donar un fort protagonisme a la paraula del públic per crear l’atmòsfera de tertúlia que busca. El debat també serà transmès per les xarxes a través del compte de Twitter @DimartsDialegs.

Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de la tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que va canviant cada mes. Totes les qüestions guarden alguna relació amb Igualada i es vol que, a partir d’una mirada global al tema escollit, es pugui acabar acotant a l’escala local. DdD vol fer-se totes les preguntes sobre el tema escollit i buscar els experts que donin les millors respostes, enriquides amb un debat on el públic hi participi de manera molt activa i en sigui un protagonista fonamental. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines útils per fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *