Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Si Igualada necessita un nou Pla Urbanístic o no, a debat dimarts que ve al DdD de l’Ateneu

| Cap comentari

Mapa Igualada 1El president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, director de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies i Arquitecte urbanista, Josep Maria Llop, farà la introducció de l’acte que començarà a les 7 de la tarda

El proper debat-tertúlia de DdD (Dimarts de Diàlegs) de l’Ateneu Igualadí abordarà la planificació urbanística d’Igualada sota el títol: “Igualada necessita un nou Pla Urbanístic?”. Serà dimarts de la setmana que ve, 1 d’abril, a la Sala de Socis de l’Ateneu una hora abans del que és habitual: excepcionalment l’acte començarà a les 7 de la tarda per evitar coincidir amb el partit del Barça de la Champions, que es podrà veure a la mateixa sala un cop acabi el debat. En un moment en el qual la ciutat d’Igualada parla dels reptes que té de futur, es vol conèixer si aquest futur també hauria de passar per la redacció d’un nou Pla Urbanístic que substitueixi l’actual POUM que data de l’any 1986. S’analitzarà quin és l’escenari dels planejaments urbanístics arreu del país i què fan altres ciutats mitjanes i es vol debatre sobre quines línies hauria de dibuixar un nou pla per a la Igualada del segle XXI.

L’acte comptarà amb la participació d’un dels experts en urbanisme amb més reconeixement a Catalunya i a nivell internacional, ja que durant l’any participa en congresos i ponències en diversos països. Es tracta de l’arquitecte urbanista Josep Maria Llop que és president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori i director de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies, que farà la introducció de l’acte a través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras.

Durant 15 minuts Josep Maria Llop explicarà quin és el context a nivell de país sobre la planificació urbanística i aportarà els conceptes necessaris per poder valorar, posteriorment, la necessitat, o no, de redactar un nou Pla Urbanístic que projecti la Igualada dels propers anys. Els encarregats de fer aquest anàlisi en clau local a l’anomenada Fila 0 seran Antonio Font (catedràtic d’Urbanística de la UPC), Alfons Recio (geògraf) i Pere Subirana (delegat a l’Anoia del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona). A tots ells s’hi sumarà el públic assistent que hi vulgui intervenir, ja que DdD dóna sempre un fort protagonisme a la paraula del públic per crear l’atmòsfera de tertúlia que busca.

La tertúlia, que començarà a les 7 de la tarda, també serà transmesa per les xarxes a través del compte de Twitter @DimartsDialegs. Com en cada ocasió, un periodista diferent de la ciutat, fa de cronista 2.0 i aquesta vegada serà Francesc Vilaprinyó.

Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de la tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que va canviant cada mes. Totes les qüestions guarden alguna relació amb Igualada i es vol que, a partir d’una mirada global al tema escollit, es pugui acabar acotant a l’escala local. DdD vol fer-se totes les preguntes sobre el tema escollit i buscar els experts que donin les millors respostes, enriquides amb un debat on el públic hi participi de manera molt activa i en sigui un protagonista fonamental. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines útils per fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *