Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Si Igualada s’estima o no, a debat dimarts que ve al DdD de l’Ateneu

| Cap comentari

Foto Dalmau-Mercedes Cartell DdD 13-maigLa tertúlia busca fer una “catarsi” sobre els valors que tenen els igualadins, quin caràcter els defineix i què vol dir ser igualadí

El debat-tertúlia de DdD (Dimarts de Diàlegs) d’aquest mes de maig porta per títol: “Igualada s’estima?”. Es farà el proper dimarts 13 de maig, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí i vol explorar com són els igualadins tot analitzant els aspectes i valors que els identifiquen i si estimen allò que tenen, a més d’intentar saber el per què i buscar una definició del seu caràcter per comprovar si els tòpics que hi ha són certs o no. També es posarà damunt de la taula de quina manera els igualadins interactuen amb la ciutat, entre ells mateixos i també amb la gent de fora.

 

La intervenció inicial de l’acte anirà a càrrec d’una de les persones que més coneix la manera de comportar-se d’una societat en un entorn urbà com és l’antropòloga Mercedes Fernández-Martorell. És professora de la Universitat de Bracelona, està especialitzada en Antropologia Urbana i ha escrit diversos llibres i estudis al respecte i serà l’encarregada d’introduïr l’acte amb un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras.

Durant 15 minuts, Mercedes Fernández-Martorell donarà les claus per entendre com es comporten els éssers humans en una societat urbana i com s’identifiquen amb el seu entorn i després es passarà a analitzar el tema en clau igualadina per respondre la pregunta que es posa a debat amb un seguit de ponents a la “Fila 0” que poden parlar de la ciutat des de diversos punts de vista. Per això s’ha convidat a un igualadí que viu a Igualada com és Antoni Dalmau (escriptor), una igualadina que va arribar-hi fa pocs anys com és l’equatoriana Paulina Jordán (assessora de comunicació 2.0) i també s’hi ha invitat a una igualadina que en aquests moments viu fora de la ciutat com és Irene Dalmases (periodista). A tots ells s’hi sumarà el públic, que DdD sempre vol que sigui protagonista en la tertúlia, perquè entre tots es pugui fer aquesta “catarsi” sobre els igualadins i la manera que tenen d’interactuar amb la ciutat.

El debat també es podrà seguir a través de les xarxes socials amb el compte de Twitter @DimartsDialegs i com sempre un periodista de la ciutat s’encarregarà de la transmissió 2.0. En aquest cas será Cora Muntané.
Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines útils per fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *