Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

El paper dels diputats igualadins al Parlament, a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

El degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB, Joan Botella, en farà la introducció

Foto Joan Botella 1 (1)El debat-tertúlia de DdD (Dimarts de Diàlegs) per aquest mes de juliol ja s’anuncia. Es farà el dimarts que ve 8 de juliol, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí sota el títol: “Què fan els diputats d’Igualada al Parlament?”.

En un sistema polític on els diputats no s’escullen per territoris, sinó que formen part d’una llista electoral tancada, DdD vol saber quin marge tenen a l’hora portar la veu de la seva ciutat o comarca a la cambra. També s’analitzarà el sistema polític de Catalunya, si permet representativitat territorial i comparar-lo amb els d’altres països, en un moment en el qual sembla que podria haver-hi l’impuls definitiu d’una llei electoral pròpia. També es vol conèxier quin és el dia a dia dels diputats igualadins i si el territori els utilitza com a interlocutors.
L’encarregat d’obrir la reflexió serà un dels experts amb més renom a Catalunya i que més coneix els sistemes polítics i electorals com és el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB, Joan Botella. És catedràtic de Ciència Política i introduirà l’acte a través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD, Jordi Cuadras.

Durant els primers 15 minuts del debat-tertúlia, Botella explicarà les claus del sistema polític i electoral de Catalunya, el compararà amb el d’altres països i posarà damunt de la taula quin és el paper dels diputats en aquest engrenatge, tot prestant una especial atenció en la representetivitat territorial que permet o no. Una vegaga conegut el fons de la qüestió, es passarà a analitzar el tema en clau igualadina amb les intervencions dels convidats de la “Fila 0” que són els diputats i exdiputats igualadins que han estat al Parlament des de la recuperació de la democràcia. En aquest sentit, hi haurà Marina Llansana, Antoni Dalmau, Ramon Mir i Ramon Tomàs i els actuals diputats Maria Senserrich, Alba Vergés i Pere Calbó. Pel que fa a Flora Sanabra, no podrà ser-hi per qüestions d’agenda. A tots ells s’hi sumarà el públic que vulgui intervenir-hi i opinar sobre el tema, ja que en cada sessió DdD dóna un protagonisme absolut a la paraula del públic.
El debat-tertúlia es podrà seguir, també, a través de les xarxes socials al perfil de Twitter @DimartsDialegs amb la crònica 2.0 que en cada ocasió fa un periodista diferent de la ciutat. En aquest cas, serà Laia Vicens.
Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines útils per fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

dimartsdedialegs.ateneuigualadi.catDeixa un comentari

Camps obligatoris *