Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Torna el DdD de l’Ateneu amb un debat titulat “Em quedo o marxo d’Igualada?”

| Cap comentari

La reflexió de dimarts que ve vol posar sobre la taula si la ciutat és un territori d’oportunitats on poder viure i treballar

Foto Xavier Martínez-CelorrioAmb la posada en marxa del nou curs, torna DdD (Dimarts de Diàlegs) a l’Ateneu Igualadí. En aquest cas, serà el proper dimarts 14 d’octubre a les 8 del vespre la Sala de Socis. La pregunta que servirà de base per a la reflexió és: “Em quedo o marxo d’Igualada?”. Partint del desig que segurament tothom té de viure en un territori d’oportunitats que ens permeti desenvolupar-hi la nostra vida personal i professional, DdD vol posar damunt de la taula si Igualada ofereix aquestes perspectives i quines són les fortaleses i mancances de la ciutat perquè la seva gent hi visqui i hi treballi. D’altra banda, també es vol analitzar si, tant en el cas de que ens quedem com que marxem, ho fem voluntat o per necessitat i quines són les causes i conseqüències de cada una d’aquestes decisions.
L’obertura de l’acte anirà a càrrec del doctor en Sociologia, atropòleg i professor de la Universitat de Barcelona, Xavier Martínez-Celorrio, que també és autor de varis llibres de recerca i articulista d’opinió en diversos mitjans de comunicació com el Periódico, l’Ara o el País. Martínez-Celorrio, a través d’una entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, posarà damunt de la taula quina és la realitat a Catalunya de la gent que marxa o que hi torna i els motius que els porten a fer-ho i les conseqüències que té per al país.
Després dels primers quinze minuts d’introducció, s’analitzarà el tema a escala local tot fent una mirada a quina realitat viu Igualada en aquest sentit. A la “Fila 0” s’hi ha convidat diversos igualadins que poden parlar en base a la seva experiència com Màrius Rossell (fundador de l’empresa igualadina Trilogi amb seu a la ciutat i ara també a la Xina), Pep Valls (consultor en màrqueting conceptual i retail amb estudi Igualada i delegació a Dubai), Joan Vilanova (barceloní que és responsable d’un dels programes del Sincrotó Alba i que viu a Igualada), Anna Marsal (periodista que ha viscut uns anys a Alemanya i treballa en servei de premsa) i Pau Sastre (músic i cantant que ha estat diversos anys a Boston). A tots ells s’hi podrà sumar el públic per a donar la seva opinió, ja que com en cada DdD, el públic té un paper important i ocupa la major part del temps de la sessió.
Una vegada més, DdD també es podrà seguir a través de Twitter al perfil @DimartsDialegs. Durant l’acte sempre se’n fa una crònica 2.0 de manera simultània i, en aquest cas, l’encarregada de piular el contingut de la reflexió serà la periodista Cora Muntané.
DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *