Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

El futur del barri del Rec, a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

Foto Cartell DdD Rec

L’acte comptarà amb la presencia de diverses persones vinculades al barri i de l’arquitecte i catedràtic Josep Parcerisa.

El DdD (Dimarts de Diàlegs) d’aquest mes a l’Ateneu Igualadí posarà a debat el futur del barri del Rec d’Igualada, sota el títol: “Què en farem del barri del Rec?”. Serà dimarts que ve, 11 de novembre, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu. El barri que havia estat la força motriu d’Igualada pel seu fort ADN industrial, sembla que està cridat a tornar a ser una peça cabdal del futur de la ciutat i a esdevenir, de nou, una locomotora. No en va, representa 40 hectàrees del terme municipal i un espai on poder crear una nova ciutat. DdD vol analitzar quins usos hauria de tenir, què caldria fer perquè hi fossin possibles i quines experiències han viscut altres ciutats en la transformació d’antics barris industrials.
L’acte començarà amb una introducció per part de l’arquitecte Josep Parcerisa, que també és Catedràtic d’Universitat de l’Escola d’Arquitectura de la UPC i membre del Laboratori d’Urbanisme de Barcelona. A través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Parcerisa aportarà diversos coneixements genèrics sobre la reconversió dels paisatges industrials dins de les ciutats, tot explicant quin ha de ser el seu paper i vertebració en la trama urbana del municipi i quines oportunitats i usos de futur poden tenir.

Després d’escoltar diferents conceptes per a poder fer el debat, es passarà a analitzar en tema en clau local, a l’anomenada “Fila 0”, amb diferents convidats igualadins que coneixen a fons el barri del Rec i que seran Ramon Enrich (pintor i membre de Rec Stores), Miquel Vila (propietari de la zona i representant del Gremi de Blanquers d’Igualada), Pere Puig (arquitecte), Alfons Recio (geògraf i membre dels Amics del Rec), Jordi Carner (membre de la Bastida del Rec) i Jaume Domènech (promotor immobiliari). A tots ells s’hi sumarà qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi i donar la seva visió sobre el futur que hauria de tenir el barri del Rec, ja que en cada DdD la paraula del públic ocupa la major part del temps. La sessió també es podrà seguir per les xarxes socials i se’n farà una transmissió 2.0 a través del Twitter @DimartsDialegs.

DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *