Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

“Els ciutadans tenim poder?”, a debat dimarts que ve al DdD de l’Ateneu

| Cap comentari

Foto Joan Subirats 3El catedràtic de Ciències Polítiques i investigador de l’IGOP de la UAB, Joan Subirats, farà la introducció de l’acte

 

 

 

L’estat de la mobilització social a Igualada serà posat a debat al proper DdD (Dimarts de Diàlegs) amb el títol: “Els ciutadans tenim poder?”. Es farà el proper dimarts 9 de desembre, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. La mobilització ciutadana ha estat una constant eina de transformació social al llarg de la història, però en aquests moments està agafant un especial protagonisme a través d’un treball de base i en xarxa, sense jerarquies i amb una interpel·lació directa a l’anomenat “sistema”. DdD vol saber quin ha de ser el protagonisme dels ciutadans en aquest nou temps, quines eines els dónen empoderament i quina és la causa. També s’analitzarà què fan els moviments socials d’Igualada, com actuen i quina resposta es troben.

L’acte comptarà amb un dels referents de la mobilització social i l’estudi de la innovació democràtica i la societat civil a Catalunya com és el catedràtic de Ciències Polítiques, Joan Subirats. Conegut mediàticament per les seves columnes d’opinió a mitjans com El País, El Periódico o el Dari Ara, Subirats també és investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. A través d’un diàleg-entrevistra que li farà el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Joan Subirats farà un anàlisi general de quin és l’estat dels moviments socials i l’empoderament ciutadà arreu del país i quina eina de canvi poden representar.

Després s’acotarà el debat a escala local amb la intervenció dels representants de diferents moviments que existeixen a Igualada perquè expliquin, de manera genèrica, la seva visió sobre el tema i com es viu la mobilització social a la ciutat. Els igualadins convidats a la “Fila 0” són Vicente Bitrián (antidesnonaments-PAH), Sílvia Romeu (integració de nouvinguts-Atlas), Joan Domingo (independentista-Òmnium i Igualada per la Independència), Carles Duran (juvenil-Espai pels Somnis), Maribel Nogué (feminista-Dones d’Igualada) i Joan Torrents (ateneístic-Ateneu Igualadí). A tots ells s’hi sumarà el públic que vulgui intervenir-hi, ja que sempre és protagonista de la sessió. D’altra banda, l’organització de DdD també fa una crida per convidar, de manera oberta i general, a totes les persones i altres entitats que formen part de moviments socials a participar del debat per a fer-lo el màxim de ric i divers. Una vegada més, la sessió també tindrà una transmissió 2.0 a través del Twitter @DimartsDialegs.

DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *