Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Els 5 alcaldes d’Igualada seran els protagonistes del primer DdD de l’any, dimarts que ve a l’Ateneu

| Cap comentari

La pregunta que es posarà a debat és “Et presentaries per ser alcalde d’Igualada?” i es vol conèixer quina experiència vital comporta aquest càrrec.

Foto Cartell DdD AlcaldesL’espai de debat i reflexió DdD (Dimarts de Diàlegs) posarà en marxa el seu segon any d’activitat amb una sessió que portarà per títol: “Et presentaries per a ser alcalde d’Igualada?”. Serà dimarts que ve, 13 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Al mes de maig es celebraran eleccions municipals i la ciutat escollirà l’alcalde dels propers quatre anys. DdD vol conèixer què representa ser alcalde d’Igualada i amb quins ulls es veu el municipi. A part del càrrec i de la projecció pública que suposa i que tothom pot veure, es vol saber com es viu aquesta responsabilitat de portes endins, quina experiència vital representa i quina relació s’estableix amb la ciutat. També es vol analitzar les característiques del sistema polític local i el paper que dóna als alcaldes, en un any en el qual es celebrarà el 35è aniversari de les primeres eleccions locals de la democràcia.

L’acte començarà amb una introducció que anirà a càrrec del politòleg Ramon Canal, que és investigador especialitzat en política local de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB i professor de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la mateixa universitat. Canal explicarà les característiques de la política local, les fortaleses, mancances i reptes que té, quin és el sistema electoral municipal del país i quins exemples hi ha en altres territoris, a través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD, Jordi Cuadras.

Després de la introducció, es passarà a escoltar les 5 persones que han estat alcaldes d’Igualada des del retorn de la democràcia i que ocuparan la “Fila 0”: l’actual alcalde Marc Castells i els exalcaldes Jordi Aymamí, Josep M. Susanna, Ramon Tomàs i Manuel Miserachs. Serà un fet rellevant, ja que serà la primera vegada que tots 5 coincideixen en un mateix acte, i se’ls ha convidat perquè expliquin la seva experiència al capdavant de l’Ajuntament des d’un punt de vista íntim i personal amb tot el que suposa i com es viu el fet de ser alcalde. El públic també es podrà sumar al seu testimoni, com en qualsevol DdD, ja que la paraula del públic és fonamental i protagonista en cada sessió.

Primer aniversari de DdD
La sessió del proper DdD (Dimarts de Diàlegs), dimarts que ve 13 de gener, servirà per obrir l’Any 2 d’aquest espai de debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener de l’any passat 2014. Per a celebrar el primer any, al final de l’acte s’entregarà un petit obsequi a tots els presents. Aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat continua sent l’objectiu principal de DdD.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/

 Deixa un comentari

Camps obligatoris *