Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Les festes populars i tradicionals d’Igualada, a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

L’acte pivotarà sobre la Festa Major, la Festa de Reis i els Tres Tombs i comptarà amb la presència del tècnic especialista Jan Grau

La propera sessió de DdD (Dimarts de Diàlegs) porta per títol: “Tenim les festes que volem a Igualada?”. Es farà dimarts que ve, 10 de febrer, a les 8 del vespre a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Totes les ciutats tenen festes populars i tradicionals amb molts anys d’història. Igualada no n’és una excepció i la Festa Major, la Festa de Reis o els Tres Tombs en són exemples. DdD vol saber com han de passar de generació en generació i si això implica canvi, evolució o conservació. A més, es vol conèixer si se’n poden crear de noves o recuperar-ne d’antigues i quina és la implicació dels igualadins amb les seves festes. També es vol analitzar quin és l’estat de la cultura popular i tradicional arreu del país.

Foto Jan GrauLa introducció de l’acte anirà a càrrec del tècnic especialista en cultura popular i tradicional Jan Grau, que també és professor, fundador de diverses associacions culturals i desenvolupa la seva tasca de tècnic al Departament de Cultura de la Generalitat. A través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Grau explicarà quin és el context i moment que viuen les festes tradicionals i populars a nivell de país, les seves característiques, com s’han de tractar i les vies de futur que tenen.

Després s’acotarà el debat a escala local amb les intervencions de la “Fila 0” a la qual s’hi ha convidat a persones amb diverses visions i implicades amb les principals festes populars i tradicionals d’Igualada com són Daniel Vilarrúbias (fundador de la FESTHI), Enric Solà (president de Dessota), Ricard Carles (fundador de la Coll@nada), Eduard Creus (portaveu de la Comissió Cavalcada de Reis) i Magí Molas (president de l’Antic Gremi de Traginers). A tots ells també s’hi podran sumar les intervencions del públic, que és protagonista absolut de qualsevol sessió de DdD, per debatre sobre el panorama festiu d’Igualada. L’organització també vol convidar de manera oberta a totes aquelles entitats i persones que fan possible o participen a les diferents festes de la ciutat perquè pugui dir-hi la seva.
DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *