Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

La unió de la Conca d’Òdena, a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

Es volen analitzar els avantatges o inconvenients d’una major integració dels municipis de la Conca des de diferents àmbits.

L’espai de debat i reflexió DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la propera sessió que porta per títol: “Què suposaria viure al municipi Conca d’Òdena?”. Es farà aquest proper dimarts 10 de març, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. La unió de municipis o la seva mancomunitat és un debat que ha pres força durant aquests darrers anys de crisi econòmica, però que en el cas de la Conca d’Òdena ve de lluny. DdD vol treure’n l’entrellat i analitzar els avantatges o inconvenients de fer una major integració dels municipis de la Conca des de diversos àmbits i tot posant el focus en l’afectació que això tindria en el dia a dia dels seus ciutadans. També es vol conèixer les característiques de l’administració supramunicipal i quins exemples hi ha en altres països.

Foto Quim BruguéLa introducció de l’acte anirà a càrrec del catedràtic de Ciència Política Quim Brugué, que és un destacat especialista en govern local, també és llicenciat en Economia i ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. A través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Brugué explicarà diversos continguts sobre com es gestiona la supramunicipalitat i quines estructures polítiques i administratives existeixen, que serviran per conèixer a fons el tema e manera genèrica i poder fer el debat sobre la Conca.

 

Per analitzar el tema en clau local i respondre a la pregunta que titula la sessió s’ha comptat amb diferents persones de la Conca provinents de diversos àmbits i que poden fer l’anàlisi del tema des dels sectors als quals estan vinculats. En aquest sentit, a la “Fila 0” s’ha convidat Joaquim Solé Vilanova (catedràtic d’Hisenda Pública a la UB), Pere Carles (empresari i impulsor de Conca Futur), Alfons Recio (geògraf), Joan Vich (exalcalde de Vilanova del Camí) i Jordi Puiggròs (periodista). A tots ells s’hi podrà sumar la paraula del públic que, com en qualsevol DdD, hi té un paper fonamental.

DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *