Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

PANTALLA OBERTA “Gazta zati bat” (Un tros de formatge)

| Cap comentari

Direcció: Jon Maia (Euskal Herria 2012)

Aquesta història comença en un petit poble d’Euskal Herria conegut a tot el el món pel seu formatge. En una societat separada per la violència en les darreres dècades i en un context de confrontacions polítiques, els habitants d’Idiazabal decideixen una cosa ben senzilla: poder elegir que volen ser en el món. Així es crea el moviment social ‘Nazioen Mundua’ -sorgit de l’amistat de dues persones que viuen en trinxeres polítiques diferents-. Per explicar la seva idea la gent d’Idiazabal decideix fer un documental. Tot comença arran d’un viatge turístic a Escòcia que els va obrir, de manera casual, una nova via per entendre el problema de la identitat dels pobles. Els esports rurals van esdevenir el pont entre les dues nacions. Així els bascos van anar a Escòcia i els escocesos van anar a Euskal Herria. Mentre, passen importants coses: ETA comunica l’alto el foc defi nitiu i irreversible, i a Escòcia el partit independentista SNP guanya les eleccions del 2011 amb majoria absoluta.

Gatza_fitxa tècnicaData: Dijous 26 de març
Hora: a les 20 h
Lloc: Sala de Socis
Organitzador: Cineclub Ateneu


Deixa un comentari

Camps obligatoris *