Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

La diversitat religiosa d’Igualada, a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

S’han convidat diferents representants de les principals comunitats religioses de la ciutat a participar de l’acte

Després de Setmana Santa, DdD (Dimarts de Dièlags) posarà a debat la religió amb una mirada àmplia, sota el títol: “Igualada respecta la pràtica de totes les religions?”. Serà el dimarts que ve, 14 d’abril, a les 20h, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. En una societat cada vegada més diversa també hi creix la diversitat de religions i creences. DdD vol analitzar quin és el paper de les comunitats religioses d’Igualada, què representen, les dificultats o avantatges que es troben per fer arribar el seu missatge i com s’interrelacionen. També es vol conèixer la resposta que troben les festes religioses de la ciutat, a més de saber quina és la radiografia de la diversitat religiosa a nivell de país.

Foto Jordi PuigLa introducció de l’acte anirà a càrrec del sociòleg especialitzat en diversitat religiosa, Jordi Puig Martín, que ha estat consultor de la matèria a la UNESCO, investigador a la UAB i tècnic de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. A través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Puig explicarà com es viu i es tracta la diversitat religiosa a Catalunya, a més d’explorar-ne la seva evolució i futur. També parlarà del que representa per a la societat la convivència de diverses religions i creences en un mateix territori.

 

 

Després es passarà a escoltar la “Fila 0” on s’hi han convidat diferents representants de diverses comunitats religioses d’Igualada com Josep Massana (rector de la Basílica de Santa Maria i l’església de la Soledat), Ahmed Selmoun (imam de la Mesquita d’Igualada), Jaume Jiménez (pastor de l’Església Evangèlica), Amadeu Caparrós (ancià dels Testimonis de Jehovà) i Alex Pedraita (pastor de l’Església Pentecostal). D’altra banda, també s’hi podrà escoltar el testimoni dels Priors del Sant Crist i de la Confradia de Fàtima, com a entitats que organitzen festes públiques que són religioses. Com en qualsevol DdD, el públic també podrà intervenir-hi per dir-hi la seva, ja que la paraula del públic és protagonista de totes les sessions i, a més, l’organització vol convidar de manera oberta a totes les persones de qualsevol religió o creença que perquè puguin participar del debat.

DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *