Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

“Igualada recorda que té riu?”, a debat al proper DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

Es vol analitzar quines potencialitats i usos té el riu Anoia com a espai natural proper a l’àrea urbana de la ciutat i la Conca

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) posarà a debat la pregunta: “Igualada recorda que té riu?”. Aquest és el títol de la sessió que es farà el proper dimarts 13 d’octubre, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Sempre s’ha dit que Igualada ha viscut d’esquena al riu Anoia. El seu passat lligat a la indústria el feia un espai hostil però els darrers anys s’han fet passos per recuperar-lo. DdD vol conèixer quina concepció té Igualada del seu riu, quines maneres hi ha d’utilitzar-lo, quin futur se li planteja i quina trajectòria ha tingut. Alhora també es vol analitzar quines potencialitats i usos té com a connector de diferents municipis de la Conca d’Òdena i la comarca. També es vol saber com es restauren els rius i quines experiències hi ha en altres ciutats.

Foto Albert SorollaLa introducció de l’acte anirà a càrrec d’un dels majors experts del país en restauració de rius com és el biòleg Albert Sorolla, que també és director tècnic de Naturalea, vicepresident de l’Associació Espanyola d’Enginyeria del Paisatge i membre de projectes europeus de gestió de rius. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Sorolla desgranarà les característiques de la recuperació de rius i les seves potencialitats tot oferint una mirada genèrica a la qüestió per contextualitzar el debat.

Després es passarà a acotar el debat a escala local amb les intervencions de la “Fila 0” per parlar de la relació d’Igualada amb el seu riu i el futur que se li planteja. En aquest sentit s’ha convidat a Esther Ferrer (biòloga i autora del Pla Director del Riu Anoia), Miquel Vila (excurtidor i exgerent de la depuradora), Alfons Recio (geògraf), Pere Pascual (historiador), Josep Castelltort (biòleg i cofundador d’AENA) i Montserrat Cardona (mestra del Projecte Rius). A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic que vulgui aportar reflexions o fer preguntes sobre la qüestió, ja que com en cada DdD la participació del públic és fonamental. Aquesta serà la sessió número 18 de Dimarts de Diàlegs.

DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *