Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

CONCERT Jordi Rabascall 12 to 12 Quintet (Músiques de butxaca)

| Cap comentari

Presentació del disc ‘Do the Duu Du” (PSM Music, 2014 )
Jordi Rabascall 12to12 Quintet s’inspira en l’esperit del jazz dels anys 50, l’edat d’or dels concerts i en l’imaginari del cèlebre grup ‘Rat Pack’ capitanejat per Frank Sinatra, per donar forma a un treball que no està exempt d’ironia i bon humor.
Jordi Rabascall quintet (còpia)
El disc es va enregistrat en dos dies i poques repeticions amb la intenció de buscar la complicitat i improvisacions pròpies del directe. Un projecte presentat en societat a la mítica sala Jamboree de Barcelona dies abans del seu enregistrament. El quintet destaca per la versatilitat dels músics i l’amplitud de registres del cantant i líder, Jordi Rabascall. Hi trobarem interpretacions que ens traslladen a la sonoritat de les primeres big bands i dels cantants sense micròfon, fins a estètiques més properes a crooners actuals com Jamie Cullum.
La química del quintet és la pedra angular del disc. No estem davant del treball d’un solista, sinó del d’una formació amb experiència i creada sobre els escenaris. Jordi Rabascall, cantant polifacètic aterra al jazz provinent de la música electrònica i troba en el pianista Albert Caire, amb més de vint anys dedicats al jazz en directe, la complicitat i sensibilitat per construir un llenguatge propi. Oriol Gonzàlez Orti, bateria de llarga trajectòria com a ‘sideman’ de músics internacionals i insaciable creador de nous projectes, connecta amb la improvisació desenfadada del duet aportant un ampli coneixement del jazz i de les seves sonoritats. Acceptant l’humor com a part del show, posa de forma inconscient els fonaments per a la creació del grup. El quartet es completa amb Oriol Roca Dalmau, contrabaixista delicat i precís, que suma una visió personal de la tradició i el jazz d’autor. “Du The Duu Du” compta a més amb el saxofonista Xavier Figuerola, col·laborador d’artistes de la talla d’Stevie Wonder, Tete Montoliu, John Fadis, Terell Stafford. Porta sobre les seves espatlles més de 30 anys de professió i projectes propis. Convidat especial a Músiques de butxaca – Claudio Marrero, saxo tenor.

Hora concert: a les 23.00 h
Al Teatre Municipal l’Ateneu – C/ Sant Pau, 9 – Igualada –

 Venda d’entrades (Aforament limitat)
On line
A Secretaria de l’Ateneu.
A taquilla el dia de concert.

logos actualitzats butxaca

 

 

 Data: Divendres 4 de desembre
Hora: a les 23 h
Lloc: Teatre Municipal l'Ateneu
Organitzador: Ateneu Igualadí


Deixa un comentari

Camps obligatoris *