Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Les fires d’Igualada, a debat al proper DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

La sessió vol analitzar el calendari firal de la ciutat, el seu retorn i les expectatives de futur d’aquets format d’activitat econòmica

Foto FirAnoia

L’espai de debat i reflexió d’Igualada, DdD (Dimarts de Diàlegs), ja ha anunciat el tema de la propera sessió, que es dedicarà a les fires de la ciutat amb el títol: “Igualada fa fira?”. Serà aquest proper dimarts 15 de desembre, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. La ciutat organitza una desena de fires al llarg de l’any que toquen diversos sectors com el tèxtil, l’aeronàutic, el de serveis o el de les celebracions, entre d’altres. Algunes d’elles s’han renovat els darrers anys o, fins i tot, se n’han creat de noves. Es vol analitzar amb quins criteris es fan les fires, com es preparen i quin és el seu desenvolupament. També es vol saber quin és el retorn que tenen a la ciutat i en quins sectors repercuteix. D’altra banda, es vol conèixer el paper de les fires arreu del país i quines expectatives de futur té aquest format.

La introducció de l’acte anirà a càrrec d’un expert en fires a nivell de Catalunya com és l’exdirector de salons de Fira de Barcelona, Xavier Castells. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Castells explicarà què és una fira, quina trajectòria ha tingut aquest format i quins són els seus reptes de futur.

Després s’obrirà el debat amb la Fila 0 on s’hi ha convidat Joan Domènech (president de Fira d’Igualada), Pep Valls (impulsor de la Fira IDEA) i una persona per confirmar del sector de l’hosteleria i la restauració. D’altra banda, també sestà previst que puguin intervenir-hi la persona que ha participat en totes les edicions de l’ara anomenada FirAnoia, Àngel Escura, un empresari igualadí que visita fires d’arreu del món com és Pere Tomàs i l’expresident de Fira d’Igualada Pere Carles, per donar-hi una pinzellada històrica. El públic també podrà intervenir-hi ja que en tots els DdD la seva paraula és fonamental. Aquesta serà la sessió número 20 de Dimarts de Diàlegs.

DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *