Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

PANTALLA OBERTA ‘Pajaritos y pajarracos’ (Uccelacci e uccellini)

| Cap comentari

Direcció: Pier Paolo Pasolini (Itàlia 1966)

Pajaritos-y-pajarracos_1

L’any 1965, Pasolini va rodar Pajaritos y pajarracos, una faula entre antiga i moderna en la qual estan implicats Totó, pagès i el seu fi ll (Ninetto Davoli) que s’encaminen per demanar una moratòria pel deute que tenen amb el propietari de les terres. Al llarg del camí, els dos parlen sobre la vida i la mort amb un insòlit acompanyant: un corb xerraire i petulant, que diu ser un intel·lectual marxista de la vella guàrdia i que sustenta la teoria de què la Humanitat es divideix en dues parcel·les: la que hi viuen els ‘ocellots’ i la que acull als ‘ocellets’. En el viatge passa de tot i tot és comentat per l’animal. És una pel·lícula agredolça, política i humanista, sobre la crisi del marxisme -i del P.C.I.- i la seva personal. També, sobre el progressiu aburgesament de la classe obrera i les transformacions de les barriades populars. Pajaritos ypajarracos fou un dels seus fi lms més discutits i dels que més s’estimava el cineasta friulà.

 Data: Dijous 17 de desembre
Hora: a les 20 h
Lloc: Sala de Socis
Organitzador: Cineclub Ateneu


Deixa un comentari

Camps obligatoris *