Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

“Com vota Igualada?”, a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve amb l’exconseller i politòleg Josep M. Vallès

| Cap comentari

Els criteris que fan servir els igualadins a l’hora de votar i l’evolució dels resultats al llarg de la democràcia seran objecte d’anàlisi

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) obrirà el seu tercer any d’activitat posant a debat la pregunta: “Com vota Igualada?”. Serà aquest proper dimarts 19 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. S’acomiada un any 2015 en el qual hi ha hagut fins a tres comteses electorals. En principi comencen tres anys sense eleccions i per això DdD vol aprofitar aquest moment per analitzar quins criteris fan servir els igualadins a l’hora de votar, si fan diferències entre uns tipus de comicis i uns altres i si pesen més les persones o les sigles de cada partit. Al mateix temps es vol saber l’evolució del vot a Igualada al llarg de la democràcia i si els igualadins són receptius, o no, davant la política. També es vol conèixer com han estat tots aquests aspectes a nivell del país.

Foto Josep Maria VallèsLa introducció de l’acte anirà a càrrec d’un dels politòlegs més destacats i reconeguts de Catalunya com és el Doctor i Catedràtic en Ciència Política Josep Maria Vallès. A més de la seva activitat acadèmica i intel·lectual, Vallès ha tingut diversos càrrecs com el de conseller de Justícia de la Generalitat durant una legislatura, el de rector de la UAB i el de degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la mateixa universitat. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Josep Maria Vallès desgranarà quins criteris utilitzen els ciutadans a l’hora de votar i quines diferències fan entre unes eleccions municipals, catalanes, generals o europees, entre d’altres aspectes a nivell general.

Després s’acotarà el debat a escala local amb l’anàlisi del tema en clau igualadina amb els convidats a la “Fila 0”. Són quatre exregidors de l’Ajuntament d’Igualada que han analitzat al llarg dels anys la trajectòria política i de resultats a la ciutat i han participat en el disseny de campanyes electorals locals. En aquest sentit s’ha convidat Antoni Pàmies, Josep M. Ollé, Oriol Solà i Pere Calbó. A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi, ja que com en qualsevol DdD la paraula del públic és molt important per al desenvolupament de la sessió. Aquesta serà la sessió número 21 de Dimarts de Diàlegs.

Segon aniversari

Amb la sessió del proper dimarts 19 de gener a les 8 del vespre a la Sala de Socis de l’Ateneu, DdD celebrarà el seu segon any d’activitat. Per això oferirà una copa de còctel a tothom al final de la sessió per commemorar-ho. Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 un dimarts al mes amb diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat a través del debat, el diàleg i la discussió, en el bon sentit de la paraula.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Deixa un comentari

Camps obligatoris *