Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

XERRADA ‘Independència de Catalunya: un país en construcció’

| Cap comentari

El dimecres 20 de gener, a les 8 del vespre a la Sala LAB de l’Ateneu Igualadí, tindrà lloc la xerrada ‘Independència de Catalunya: un país en construcció‘ a càrrec de Lluís Cabrera. Andalus d’origen, partidari de la independència i molt crític amb l’associació independentista Súmate per constantement reivindicar que es pot ser independentista i castellanoparlant.

En una entrevista a Vilaweb del passat 14 de desembre, titulada Lluís Cabrera: “L’operació de Súmate ha estat un greu error”, reivindica la necessitat de que la societat civil faci campanya per la independència. Exigeix minimitzar el factor identitari en la mobilització per l’estat propi i reclama l’estratègia del PSUC per cohesionar el poble català. Reivindicava el castellà com a llengua pròpia, afirmant que Estopa és més cultura catalana que no pas Elèctrica Dharma, així com es mostrava molt crític amb l’ús etnicista de Pablo Iglesias sobre els fills de la immigració andalusa a Catalunya.

Lluis_CabreraLluís Cabrera

Nascut a Jaén però arrelat a Nou Barris (Barcelona) des de principis dels 70 és una persona involucrada en mil i una aventures de notable repercussió social, des del Taller de músics a l’associació Altres Andalusos. L’any 1979 fundà el Taller de Músics a través del qual, al llarg d’aquests anys, ha modificat substancialment l’activitat jazzística i flamenca a la península ibèrica. Conjuntament amb alguns dels membres que han creat l’associació Altres Andalusos ha escrit dos llibres: ‘Els altres andalusos’,  ‘La qüestió nacional de Catalunya’ (Editorial L’Esfera dels llibres, 2006), un llibre manifest, clar i evident dels perquès d’aquesta iniciativa i Catalunya serà impura o no serà (Editorial Pòrtic), un provocador assaig al voltant de les complexitats i contradiccions de les identitats a Catalunya.

L’any 2007 impulsa i participa d’una nova plataforma, X.net (abans eXgae), per tal de contrarestar l’ona expansiva de l’ultra poderosa SGAE. El passat 2015, la Comissió dels Premis ARC va concedir a Lluís Cabrera el Premi ARC 2015 a la trajectòria professional com a reconeixement al seu recorregut professional, a la trajectòria i a la seva tasca de defensa dels valors d’aquesta professió.

 Data: Dimecres 20 de gener
Hora: a les 20 h
Lloc: Sala LAB
Organitzador: Òmnium Cultural


Deixa un comentari

Camps obligatoris *