Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

“Igualada està ben informada?”, a debat al proper DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

La sessió vol analitzar la manera d’actuar dels mitjans de comunicació de la ciutat i com els periodistes busquen i expliquen les notícies

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja ha anunciat la sessió número 22 que es farà amb el títol: “Igualada està ben informada?”. Serà dimarts que ve, 16 de febrer, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Els mitjans de comunicació són un element essencial de qualsevol societat lliure com a emissors d’informació i referents per la gran majoria dels ciutadans a l’hora de consumir notícies. Es vol analitzar com és la funció dels mitjans a Igualada, com es tracten les notícies a la ciutat i si es fa periodisme crític o no. DdD també vol saber com es comporten les fonts d’informació, quina relació es té amb el poder i què hi ha darrere del treball periodístic. A més, es vol conèixer quin moment viu el periodisme i cap on va o hauria d’anar en aquest inici dels segle XXI.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa introducció de l’acte anirà a càrrec del periodista Roger Vilalta, que és membre de l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Vilalta explicarà quina és la situació dels mitjans arreu de Catalunya, quines mancances i fortaleses tenen i com s’exerceix la professió periodística. També quin pot ser el paper dels ciutadans davant l’allau informatiu que hi ha moltes vegades.

Després s’acotarà el debat a escala local per parlar del periodisme i els mitjans de comunicació a Igualada i quina és la realitat que es troben, a més d’analitzar com es comporten les institucions, partits o entitats i també els ciutadans. Per fer-ho, a la “Fila 0” s’ha convidat Eva Ripoll (periodista amb trajectòria en diferents mitjans d’Igualada), Jordi Puiggròs (periodista en diversos mitjans i delegat del Col·legi de Periodistes de Catalunya a l’Anoia) i Imma Jubert (gerent del seu propi gabinet de comunicació amb seu a Igualada). A l’acte també s’hi han convidat els responsables dels diferents mitjans de comunicació d’Igualada com són AnoiaDiari.cat, Infoanoia.cat, La Veu de l’Anoia, L’Enllaç dels Anoiencs, Ràdio Igualada i Canal Taronja Anoia. D’altra banda, també es vol comptar amb el testimoni d’un igualadí que hagi viscut a l’estranger i s’hagi volgut informar a través dels mitjans locals. El públic també podrà dir-hi la seva, com en qualsevol DdD, on tothom qui vulgui podrà fer les seves aportacions a la sessió. Aquest Dimarts de Diàlegs forma part dels actes de la 47a Flama de la Llengua que enguany se celebra a Igualada.

DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *