Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

“Es crea feina a Igualada?”, serà posat a debat al DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

La situació de l’ocupació a la ciutat, la qualitat dels llocs de treball i els sectors productius on cal actuar protagonitzarà la sessió

Imatge DdD Ocupació

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja ha anunciat la propera sessió que es farà el dimarts que ve, 8 de març, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. El títol que es posarà a debat és: “Es crea feina a Igualada?”. Les dades de l’atur d’Igualada dels darrers mesos han tendit a una lleugera baixada i es vol saber si això vol dir que s’està generant ocupació o no. Alhora es vol conèixer quina és la qualitat d’aquests suposats nous llocs de treball, ja sigui pel seu tipus de salari, la seva temporalitat o pels sectors on es generen. A més, es vol saber quines fortaleses i mancances té el nostre territori per crear llocs de treball i sobre quins sectors de població o sectors productius és més urgent actuar. També es vol analitzar quins factors marcaran el futur econòmic del país i quina perspectiva es dibuixa.

La introducció de l’acte anirà a càrrec d’un dels economistes destacats del país com el Doctor en Economia per la Universitat de York Xavier Cuadras, que és professor d’Economia i Empresa a la Universitat Pompeu Fabra i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional de la mateixa universitat. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, farà una anàlisi de la situació econòmica del país i quins elements són cabdals per la recuperació.

Després es passarà a acotar el debat a escala local amb els convidats de la “Fila 0”. En aquest sentit s’espera la presència de Blai Paco (president de la Unió Empresarial de l’Anoia), Francesc Rica (secretari general de la UGT-Anoia) i Joan Fernández (Director de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya a l’Anoia). D’altra banda, també s’ha convidat Creu Roja, una empresa de treball temporal i el testimoni de joves i majors de 45 anys, que són els col·lectius més afectats per l’atur. Tots ells analitzaran diversos elements que estan marcant l’economia d’Igualada i l’Anoia i s’hi podrà afegir el públic que, com en cada DdD, té un paper protagonista. Aquesta serà la sessió número 23 de Dimarts de Diàlegs.

DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Data: Divendres 4 de març
Hora:
Lloc:


Deixa un comentari

Camps obligatoris *