Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Els llibres protagonitzaran el DdD de l’Ateneu dimarts que ve

| Cap comentari

La sessió estarà dedicada a la literatura davant la proximitat de Sant Jordi amb escriptors, lectors, llibreters i bibliotecaris com a referents

Foto Anna Guitart i Antoni Dalmau HORITZONTAL

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la sessió d’aquest mes d’abril, sota el títol: “Igualada llegeix i escriu?”. Es farà dimarts que ve, 12 d’abril, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. A les portes de la diada de Sant Jordi DdD vol saber si Igualada és una ciutat de llibres. Es vol analitzar els hàbits lectors dels igualadins, quin tipus de llibres llegeixen, quina relació tenen amb aquest món de les lletres i com es pot cultivar la cultura literària. També es vol conèixer la feina dels escriptors d’Igualada i les oportunitats que tenen. D’altra banda, DdD vol fer un anàlisi del moment literari que viu el país, quines són les fortaleses i mancances del sector i els seus reptes de futur.

La introducció de l’acte anirà a càrrec d’una de les periodistes catalanes més especialitzades en literatura com és la responsable de llibres del programa “Tria 33” del Canal 33 de Televisió de Catalunya, Anna Guitart. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Guitart farà una radiografia de quin és l’estat de la literatura a Catalunya, el grau de publicació, el paper d’escriptors, lectors i editorials i quin futur s’entreveu.

Després es passarà a acotar el debat a escala local, a la “Fila 0”, amb diferents convidats igualadins de l’àmbit literari com són Antoni Dalmau (escriptor), Maria Enrich (escriptora), Montse Lobato (directora de la Bibilioteca Central), Ignasi Farré (llibreter de la Llibreria Aqualata) i Isabel Casas (llibretera de Llegim? Llibreria). D’altra banda, també es vol escoltar el testimoni de ciutadans que s’han volgut involucrar de ple en el món literari com és el cas de l’escriptor Rafa Moya, que ho ha sigut a partir d’un taller d’escriptura, i també el d’una altra persona que participa a clubs de lectura. Com en qualsevol sessió de DdD, el públic també podrà intervenir, ja que la seva paraula és fonamental. Aquesta serà la sessió número 24 de Dimarts de Diàlegs.

DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *