Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

El consum Km0 a Igualada protagonitzarà el DdD de l’Ateneu, dimarts que ve

| Cap comentari

El tècnic de projectes del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Rubio, farà la introducció.

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la sessió d’aquest mes que es farà sota el títol: “Es pot consumir Km0 a Igualada?”. Serà dimarts que ve, 17 de maig, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. A l’hora de comprar productes i serveis, la ciutadania té una responsabilitat directa per incidir en els models econòmics que recolza o no. L’economia social, solidària i cooperativa és un model que es troba en puixança. A partir de l’anàlisi del Km0 com a un dels punts característics d’aquest model, DdD vol conèixer àmpliament aquest tipus d’economia i saber si és possible d’aplicar a Igualada i quines iniciatives hi ha. També es vol analitzar quines són les fortaleses i mancances d’aquest model i quin paper hi juguen les polítiques públiques.

Foto Xavier RubioLa introducció de l’acte anirà a càrrec del geògraf i demògraf Xavier Rubio, que és el tècnic de projectes del nou Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Rubio farà un context general del tema tot explicant les característiques d’aquest tipus d’economia i quina és la seva missió.

Després es passarà a acotar el debat a escala local amb diferents persones que poden explicar el Km0 que contempla l’economia social, solidària i cooperativa des de diversos sectors. En aquest sentit, s’ha convidat a la “Fila 0” a Manel Pla (sector alimentació), Joan Gabarró (sector tèxtil), Xavier Alós (sector energètic), Miquel Canet (sector cooperatives), Jaume Serarols (sector assegurances) i Jaume Fons (cofundador de Coop de Cap Anoia). A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic, ja que com en qualsevol DdD la paraula del públic és protagonista. Aquesta serà la sessió número 25 de Dimarts de Diàlegs.

DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.

 Deixa un comentari

Camps obligatoris *