Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

PRESENTACIÓ LLIBRE ‘Els últims 100 metres’ de Quim Torra / Anul·lat!

| Cap comentari

El full de ruta per guanyar la República Catalana

els_ultims_100Només 100 metres: podríem mirar enrere i veure tots els quilòmetres recorreguts, la llarga travessa del desert. Només 18 mesos: podríem mirar enrere i veure tots els anys passats, totes les lluites perdudes. Aquesta és la metàfora amb la que Quim Torra, expresident d’Òmnium Cultural, presenta els seu llibre Els últims 100 metres amb el que traça el full de ruta per guanyar la República Catalana.

En el llibre, Torra assenyala que Catalunya té una majoria social independentista i que ens cal mirar endavant. Per culminar el procés diu que s’han de produir totes les condicions d’una tempesta política perfecta —democràtica, pacífica, fidel a les institucions catalanes—, tot i que en realitat els requisits es resumeixen en dos: tot depèn de nosaltres i tindrem només allò que aconseguim guanyar-nos. Quim Torra també té un record especial per Muriel Casals, predecesora en el càrrec de presidenta de l’entitat: “Ella és justament el millor argument per treballar més que mai per aconseguir la independència: li devem. T’ho devem, estimada Muriel.”

 En acabar l’acte es podran comprar els llibres de l’autor, que oferirà la llibreria Llegim?.

Quim Torra
Nascut a Blanes el 1962 és llicenciat en Dret, escriptor i editor. Ha publicat els llibres Ganivetades suïsses (2007), Periodisme? Permetin! La vida i els articles d’Eugeni Xammar (2008), Viatge involuntari a la Catalunya impossible (2009, premi Carles Rahola d’assaig) i Un bohemi al cabaret del món. Vida de Manuel Fontdevila, un senyor de Granollers (2013).

El 2008 funda l’editorial A Contra Vent, que sobretot publica assaig i que ha destacat en la recuperació de l’obra dels periodistes catalans dels anys vint i trenta. Entre altres càrrecs ha estat president de Sobirania i Justícia, director del conjunt museogràfic El Born Centre Cultural i president d’Òmnium Cultural. El 2015 va ser nomenat director de la Revista de Catalunya.Data: DIvendres 10 de juny
Hora: a les 19.30 h
Lloc: Sala Socis de l'Ateneu
Organitzador: Òmnium Cultural


Deixa un comentari

Camps obligatoris *