Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

ANDORRA : L’Art Camp a Nova York

| Cap comentari

ArtCamp2016

                      Fotografia : Art Camp 2016, Grup Artistes amb el President Centre UNESCO Igualada

Cada dos estius l’Art Camp Colors per al Planeta  porta fins a Ordino una trentena d’artistes de tot el món per fomentar la tolerància, la diversitat i la multiculturalitat a través de la creació. D’això ja fa vuit anys i quatre edicions –la cinquena va arrencar el dimarts dia 19 , i s’allargarà fins al 28 de juliol–, i durant aquest temps hauran desfilat per Ordino un centenar i mig d’artistes procedents de prop de noranta països, que han deixat mig miler d’obres avui distribuïdes en tres col·leccions: la del Comú, la de FEDA i la de la mateixa UNESCO.

Fidel a la vocació viatgera que l’Art Camp ha tingut des del primeríssim dia –el cicle anterior va fer parada a la seu de la UNESCO a París i al quarter general de l’ONU a Ginebra, però és que també ha exposat a Estrasburg, Venècia, Lisboa, Porto, Madrid, Tarragona i Igualada–, la pròxima cita serà a finals de setembre al melic de l’univers: la seu de les Nacions Unides a Nova York. Segons Faust Campamà, comisari i membre de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO (CNAU) fins a Manhattan hi viatjaran una seixantena d’obres, amb el molt honorable detall que s’ha decidit deixar fora de la selecció els autors de casa: “Feia temps que hi anàvem al darrere”, deia ahir el comissari, i amb el nomenament d’Elisenda Vives com a ambaixadora davant de les Nacions Unides aquella idea més o menys visionària s’ha pogut concretar: serà una estupenda finestra per ensenyar al món el que som capaços a fer des d’Andorra.

Tot això serà, en fi, al setembre. Ara entre el 18 i el 28 de juliol Ordino acull la 5a edició de l’Art Camp, amb una trentena d’artistes convocats, en aquesta ocasió sota el lema Ponts culturals: la pau i el desenvolupament sostenible, a to amb el Decenni de l’apropament de les cultures declarat per la Unesco per al període 2013-2022. Com és habitual, els participants combinen la feina estrictament creativa, amb la sala la Buna convertida en taller col·lectiu i obert al públic on cada artista haurà de crear tres obres, amb la pedagogia –a través de les anomenades “presentacions regionals” de la cultura, la llengua, la música, la gastronomia i el patrimoni de cada país participant. Es tracta, diu Campamà, de convertir Ordino en una mena de “laboratori” on “no només es prediqui sinó també es practiqui la convivència entre persones d’orígens culturals, religiosos i fins i tot racials molt diversos”.

El programa d’activitats inclou dues exposicions amb l’obra de les edicions anteriors de l’Art Camp –al vestíbul de La Llacuna, a la capital, i a l’era de Casa Rossell, a Ordino–.Deixa un comentari

Camps obligatoris *