Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

XERRADA – COL·LOQUI ‘L’efecte de les mines al Sàhara Occidental’

| Cap comentari

Acte inclòs dins el Programa Octubre Solidari 2016

minas-antipersona-protesisLes víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris del Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèl·lics al voltant del mur defensiu del Marroc. Recentment ha mort una nena de 12 anys en explotar-li una mina antitancs. Es tracta d’un mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc, format per unes grandioses construccions ben fortificades, minades i custodiades per uns 165.000 soldats amb un gran arsenal bèl·lic relativament sofisticat. El mur s’ha creat per impedir l’accés dels sahrauís refugiats a Tindouf  i divideix en dos territoris el Sàhara Occidental, consumant l’ocupació del Marroc per la força del territori sahrauí. El mur ha tingut repercussions nefastes en tots els àmbits de la vida de la població sahrauí, creant així diferents efectes. Els organismes internacionals xifren que hi ha entre 7 i 10 milions de mines al voltant del mur.

La conferència anirà a càrrec de Miquel Cartró, membre de la Federació ACAPS i explicarà els impactes del mur marroquí de defensa conegut com a ‘mur de la vergonya’ i els riscos i efectes de les mines sobre la població sahrauí.

octubre-solidari-2016

debats-en-xarxa

Pots participar en el debat obert a www.debatsenxarxa.cat

Què opines de que Espanya sigui una de les primeres potències mundials en el comerç d’armes?

 Data: Divendres 7 d'octubre
Hora: a les 19.30 h
Lloc: Sala de Socis
Organitzador: ACAPS - ANOIA


Deixa un comentari

Camps obligatoris *