Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

El plaer d’escoltar contes a l’Escola de l’Ateneu

| Cap comentari

Un conte és quelcom màgic que ens trasllada a un món imaginari ple d’històries, aventures i emocions. Per mitjà d’un conte podem fer arribar valors, tradicions i coneixements a totes les edats.

D’això, en sap molt la Roser Ros. Doctora en pedagogia, escriptora, Premi Nacional de Cultura Popular 2010 i professora de Blanquerna, ha visitat l’Escola de l’Ateneu per compartir amb nosaltres tot un seguit d’històries.

Acompanyada d’un nombrós grup d’alumnes de Blanquerna, ens han presentat una performance sobre el món de la lectura. Utilitzant un «teler d’històries» ens hem endinsat en aquest món tan fantàstic, on petits i grans hem gaudit d’allò més.

Hem aprofitat la seva visita per compartir i aprendre del seu saber sobre el gust per la lectura. Ha estat una ocasió immillorable per encetar el nostre treball interdisciplinari, que realitzarem aquest curs a l’escola, sobre el plaer de llegir.

A dos quarts de sis de la tarda, la Roser Ros ha ofert una xerrada adreçada als pares, sota el títol «La tauleta de nit o com implicar-se en el gust per la lectura, des de casa».

Ens ha explicat que el gust per la lectura depèn, en gran part, de tres verbs: veure, voler i saber llegir. I a casa hi podem fer molt perquè aquestes accions formin part del quotidià dels nens i nenes. La pràctica de la lectura, tal com diu la Roser, ha de ser una activitat pròpia i plaent

Aquesta xerrada, organitzada per l’AMPA de l’escola, s’inclou dins el programa «Aprenent a educar» de l’Ajuntament de la nostra ciutat.Deixa un comentari

Camps obligatoris *