Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

La posició d’Igualada en el nou mapa de vegueries, a debat al DdD de dimarts que ve a l’Ateneu

| Cap comentari

La introducció de l’acte anirà a càrrec del Doctor en Geografia i exsecretari de Planificació Territorial de la Generalitat Oriol Nel·lo

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) obrirà el seu quart any d’activitat amb una sessió que porta per títol: “On va Igualada en el nou mapa de Catalunya?”. Serà dimarts que ve 17 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu. El Parlament ha aprovat la distribució territorial de Catalunya en vegueries, un debat que té diferents visions a l’Anoia. DdD vol analitzar què pot guanyar i què pot perdre Igualada en aquesta nova ordenació territorial i en quina vegueria hauria d’anar la ciutat. També es vol conèixer quins canvis poden provocar les vegueries en la composició de l’Anoia, quines realitats conviuen al territori i com es percep la comarca des del nord, el centre i el sud. D’altra banda, DdD vol saber com es fa una planificació territorial.

La introducció de l’acte anirà a càrrec del Doctor en Geografia, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i exsecretari de Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Nel·lo desgranarà els criteris que se segueixen quan es fa una planificació territorial, a més d’explicar els diversos models que es poden aplicar i què suposen cada un d’ells.

Després s’acotarà el debat a nivell local amb diversos convidats a la Fila 0 que tenen diferents opinions i preferències sobre la distribució territorial i la ubicació d’Igualada i l’Anoia en el nou mapa de vegueries. En aquest sentit, s’ha convidat Alfons Recio (geògraf), Jordi Puiggròs (periodista), Jordi Mas (president del Casino de Calaf), Maria Carme Junyent (lingüista de Masquefa i autora d’un llibre sobre les diferents realitats que conviuen a l’Anoia) i Joan Vich (expresident del Consell Comarcal de l’Anoia). El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental.

Tercer aniversari

Amb la sessió del proper dimarts 17 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu, DdD celebrarà tres anys d’activitat. Per això oferirà una copa de còctel a tothom al final de la sessió per commemorar-ho. Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que ha rebut el Premi Ateneus 2016 en l’àmbit de la comunicació. DdD entén i promou el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. Es fa un dimarts al mes i sempre es posa a debat un tema relacionat amb Igualada. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat, on es poden veure resums de totes les sessions.

http://dimartsdedialegs.ateneuigualadi.cat/Data:
Hora:
Lloc:


Deixa un comentari

Camps obligatoris *