Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

CICLE GAUDÍ ‘Espanya en dues trinxeres: La guerra civil en color’

| Cap comentari

Circuit estable de cinema en català

Direcció: Francesc Escribano y Lluís Carrizo

La Guerra Civil és un dels esdeveniments històrics claus a la història d’Espanya, una tragèdia que va marcar el país d’una manera definitiva. Després de 80 anys del cop d’estat que va portar a Espanya a una cruel guerra entre els seus ciutadans, han estat moltes les narracions, pel.lícules, series i documentals que han radiografiat aquest esdeveniment i les seves conseqüències.

“Espanya en dues trinxeres, la guerra civil en color’, és un llargmetratge documental que explica aquest succés des de la distància històrica i amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s’havia fet: en color. Suposa una experiència audiovisual pionera al nostre país que aporta una nova visió a tots els esdeveniments succeïts durant la Guerra Civil gràcies a un relat neutre, a l’espectacularitat del color, a un nou so realista i convincent, a un grafisme didàctic i a una banda sonora plena d’emoció.

Tots aquests elements donen com a resultat un llargmetratge documental que fa que els espectadors s’endinsin i entenguin un dels passatges històrics més tristos de la història contemporània d’Espanya.

Tindrem el plaer de comptar amb la presència de Francesc Escribano, un dels seus directors per presentar la pel·lícula.

FITXA 353

Cicle GaudíData: Dijous 20 d'abril
Hora: a les 20 h
Lloc: Ateneu cinema
Organitzador: Cineclub Ateneu, Ateneu Igualadí, Acadèmia del Cinema Català i Ajuntament d'Igualada


Deixa un comentari

Camps obligatoris *