Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

CINEMA ‘Nacido en Siria’ (doc)

| Cap comentari

Abans de l’inici de la projecció El Col•lectiu VIO (Voluntaris Independents Organitzats) que treballa per promoure la dignitat i donar sortida a alguns dels problemes en els camps de refugiats de Grècia presentarà el seu projecte i el documental.

 

El director del documental Hernán Zin  dóna veu a nens des que surten de Síria fins que aconsegueixen arribar a Europa per tractar d’integrar-se en les societats d’acolliment.

Des que comencés la guerra civil a Síria uns quatre milions de sirians han hagut d’abandonar el país fugint de la violència. Més de la meitat d’ells són nens. ‘Nacido en Siria‘ narra el periple d’aquests refugiats des del punt de vista dels nens que viuen aquest calvari: els abusos de les màfies, les inclemències del mar, la incertesa sobre un futur al qual la gran majoria s’enfronta amb prou feines amb el que porta posat, i descobrirem que en arribar a la seva destinació és només el començament d’una nova odissea: la de la integració en una terra nova i, en molts casos, hostil. L’èxode més gran de refugiats des de la Segona Guerra Mundial vist a un metre i mig d’altura a través de set històries de guerra, sofriment i desesperació… però també de superació, innocència, valor i esperança, que ens permetran entendre què significa haver nascut a Síria.

 

 

 Data: Dijous 13 de juliol
Hora: a les 20 h
Lloc: Ateneu cinema
Organitzador: Col·lectiu VIO


Deixa un comentari

Camps obligatoris *