Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

PRESENTACIÓ LITERÀRIA ‘Tinc pipí i altres contes’ de Nur Costa

| Cap comentari

L’editorial La Vocal de Lis presenta a la jove escriptora blogger Nur Costa i el seu primer recull de relats.

‘Tinc pipí i altres contes’ és una selecció de relats curts que tenen una cosa en comú: passen en llocs ocults. Sigui el lavabo, el dormitori o la soledat d’algú que nega tenir-la. El gènere de cadascun és un ventall de cartes d’emocions. Sovint n’identifiquem la tristesa, l’angoixa o la por. Però també hi ha felicitat. Hi ha somriures. Intimitat. Llocs ocults és un dels relats que enceta el llibre. Comencem a veure la direcció de la resta dels relats i la psicologia dels personatges que en poden formar part:

«Darrere dels nostres ulls estem sols. Em tranquil·litza saber això quan em sento saturada de la gent, i de les seves veus. N’hi ha tantes. […] Quan parlo en veu alta, però, només en sé fer una d’elles. Amb la que em reconeixen per telèfon i amb la que em desconec quan està gravada a algun lloc.»

L’essència de cada personatge s’insinua a la intimitat. Amb els ulls oberts que semblen tancats. En els llocs on no els pot veure ningú. Això és el que li interessa a l’autora. Veure com una persona o un gos o una persona que es comporta com un gos poden arribar a reaccionar amb la soledat i amb el món.

BIO:

Nur Costa. Escorpí. 1992. Igualada. Però ha viscut a més ciutats i s’ha mudat de casa un cop a l’any. Resideix a Barcelona on actua (La Bobina) i escriu (A qualsevol lloc), entre altres coses. Ha estudiat ADE a ESADE (2010-2014). Escriu un blog personal des del 2014 que la va portar a publicar el seu primer llibre d’assaig Emprender tu marca personal (2015, Profit Editorial). Tinc pipí i altres contes és el seu primer llibre de ficció. Ha escrit més ficció de la que ha arribat a publicar. El seu nom complet és Núria Costa Claret. És el que li van posar els pares, però era massa llarg per algú que vol utilitzar menys paraules per explicar les coses.

Una de les coses anteriorment mencionades és mentida. Tots en diem.

 Data: Dimecres 25 d'octubre
Hora: a les 19.30 h
Lloc: Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí
Organitzador: Editorial La Vocal de Lis i Ateneu Igualadí


Deixa un comentari

Camps obligatoris *