Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

A l’Escola de l’Ateneu, avis i àvies compartint experiències amb els infants

| Cap comentari

La platea del teatre de l’Ateneu es va omplir de gom a gom. Es respirava emoció, il·lusió, … Els infants preparats per fer la seva millor actuació, els avis impacients per veure el seu net o neta.

El dimarts a la tarda a l’Escola de l’Ateneu vam gaudir d’una experiència molt especial. Els  infants de 2 a 5 anys van convidar a  llurs avis i àvies a l’Escola, un espai, on per a ells és casa seva,  per mostrar-els-hi les aules, les activitats, els dibuixos , els amics amics que tenen…

El paper dels avis a les  famílies d’avui és fonamental. Fan una tasca de suport als pares sovint poc valorada. Els mestres els  veiem a l’Escola per recollir o portar els infants, s’encarreguen d’emportar-se’ls a dinar a casa seva, els acullen quan els pares tenen una reunió, quan ha sortit un imprevist, quan des de l’Escola  truquem  perquè l’infant està malalt,…

Avui educar un infant és una tasca complexa que necessita de tota la comunitat; dels pares,  dels mestres i de l’Escola, amb qui compartim el Projecte Educatiu,  però també dels avis i de tota la família.

Els avis són les arrels dels nostres infants, són el fonament que no es veu però manté estable i dret l’edifici. Sovint ells disposen de temps per cuidar-los, per escoltar, per compartir jocs, temps per compartir amb ells , … temps que de vegades els pares no tenen. Un temps i un espai diferent, no pas millor que els que ocupen pares i mares. 

Des de l’Escola de l’Ateneu volíem donar les gràcies a tots els avis i àvies dels nostres infants, perquè per a ells són importants. Sovint són part de les nostres converses a l’aula i us coneixem a través de les seves paraules : “ L’avi Pep m’ha explicat que …; la iaia Maria  m’ha llegit un conte;  amb la iaia Mercè hem fet galetes…,, hem anat d’excursió al bosc amb els avis i hem trobat un bolet que…. l’avi està malalt…, avui vindrà a buscar-me la iaia Lola i em quedaré a dormir a casa seva..”. Aquests són fragments de converses dels nostres infants a les aules d’educació infantil. Els avis  són presents a les nostres aules .

“Està clar que hi ha moltes maneres de fer d’àvia i d’avi: mimar a temps complet, a estones, ocasionalment, des de la proximitat o excepcionalment, però, en tots els casos, aquesta relació té una peculiaritat especial. La perspectiva vital els porta a actuar i veure la vida de manera molt diferent i, per això, les urgències són unes altres i la serenitat que dóna la trajectòria viscuda i la perspectiva del futur porta a no haver d’assumir aquestes responsabilitats parentals i a voler sintonitzar amb la mirada infantil que tot just es desperta.”                  

Maria Jesús Comelles

La Festa dels avis va consistir en unes danses a partir del conte ” Les cuques de llum”, de Mya Hamelin amb adaptació de Xesco Boix, i en un recital de dècimes de Nadal . Després els avis i àvies van acompanyar als infants a llurs aules i van compartir un dolç berenar de Nadal .

La presència dels avis i les àvies en el món infantil ocupa un espai que omple la vida de tota la família, per això també volem que siguin presents a la nostra Escola.

Moltes gràcies avis i àvies pel temps que compartiu amb els nostres infants.Deixa un comentari

Camps obligatoris *