Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

L’Ateneu Igualadí acull la primera trobada de Violes de Roda de Catalunya

| Cap comentari

El diumenge 4 de març tindrà lloc a l’Ateneu Igualadí la primera trobada de violes de roda de Catalunya. L’acte comptarà amb la presència d’intèrprets d’aquest instrument vinguts d’arreu del territori català i altres músics de l’entorn de la música tradicional que acompanyaran als samsonaires.

La trobada constarà de dues parts, una dedicada als intèrprets de viola de roda i una segona que serà un Punt de Trobada de música tradicional on tothom està convidat a venir i tocar o ballar.

Un dels punts destacats de la trobada és que abans de dinar, podrem visitar un organístrum dissenyat i construït pel Ramon Elias (luthier) i el Pep Massana (professor de violí de l’ EMMI).

Com a persones destacades comptarem amb la presència del músic Eduard Casals i del luthier Sedo Garcia, introductors de la viola de roda al principat durant la dècada dels 80.

La viola de roda és un instrument força desconegut a les nostres contrades essent més comú a territori francès i al nord de la península Ibèrica. Pertany a la família de la corda fregada amb la particularitat que en comptes de fer vibrar la corda amb un arquet s’utilitza una roda de fusta col·locada a la caixa de ressonància sobresortint la meitat de la mateixa i accionada per una maneta que la fa rodar. La roda fa sonar diferents cordes aconseguint un efecte de baix continuo semblant al del sac de gemecs. Un teclat permet al músic fer les melodies i un altre grup de cordes fan l’acompanyament rítmic.

 

Aquesta és una molt bona oportunitat per a conèixer aquest instrument ja que des de l’any 2002 no se’n reunien tants en un mateix lloc a Catalunya. Comptem amb l’assistència de més de 15 violes de roda i amb la de força gent per gaudir tots plegats al gimnàs del Ateneu a partir de les 18:00 hores.

Sereu molt benvinguts.

“Violorrodaires Catalans”Deixa un comentari

Camps obligatoris *