Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

L’experiència visual d’aprendre a mirar amb l’artista Teresa Riba

| Cap comentari

Aprendre a mirar és un dels principals objectius de l’àrea d’educació visual i plàstica

Si no aprenem a mirar, se’ns fa molt difícil poder apreciar i entendre tot el que fa referència a l’obra dels artistes.  Per altre cantó quan l’artista realitza la seva obra una de les coses que desitja és que la gent la pugui veure.

Els alumnes de la classe dels Isards, 5è de primària, vàrem poder gaudir de la presentació d’una de les obres de l’escultora Teresa Riba i entendre una mica més el món que envolta als artistes. Va ser molt interessant poder parlar dels sentiments i emocions que ens provocava  la seva escultura: com era la seva mirada, perquè ens semblava que estava lligada amb cordes…
Tal com diu l’Eulàlia Bosc en el seu llibre “El plaer de mirar” una forma d’aprendre a mirar és mirar en veu alta.

Les opinions eren diverses, les idees s’anaven formant entre tots. La dinàmica de la conversa era fluida, fa anys que opinen en les sessions de filosofia i creixen com a comunitat de recerca.
Vàrem poder interaccionar amb l’escultura: , mirar-la, tocar-la, deslligar-la.

Les idees que varen sorgir serviran com a punt de partida per realitzar la nostra pròpia escultura. Intentaren que l’obra de cada nen ens expliqui alguna cosa.
La Teresa es va emportar les idees escrites que els nens li van donar de l’obra observada. D’aquesta manera va recollir opinions, sensacions, sentiments, que la seva escultura provoca en diferents àmbits i llocs.

Escola de l’Ateneu IgualadíDeixa un comentari

Camps obligatoris *