Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

UNESCO Igualada i l’Ajuntament d’Igualada reben una delegació de la Commune de Tétouan

| Cap comentari

Aquest passat dimarts dia 27 de febrer una delegació de la “Commune de Tétouan” presidida pel seu alcalde el Dr. Mohamed Idaomar,  ha visitat Igualada convidada per l’alcalde d’Igualada Sr.Marc Castells.

El passat mes d’octubre la ciutat de Tétouan va ser nominada per la UNESCO, Ciutat Creativa en Artesania i Arts Populars.

 

Foto: Miquel Segura, UNESCO Igualada  i Mohamed Idaomar , alcalde de Tétouan

 

La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO es va crear el 2004 per promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquin la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Les 180 ciutats que actualment formen la Xarxa treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria.

L’Associació UNESCO d’Igualada va animar a la “Commune de Tétouan” a treballar la Candidatura, aconsellant a l’equip de funcionaris municipals en l’elaboració del dossier i acompanyant-los en tot el seu procés Tétouan, amb aproximadament 400,000 habitants, és el segon centre econòmic i demogràfic de la regió de Tànger-Tétouan-Alhucemas.

Cruïlla del comerç entre Europa i Àfrica, situada a menys d’una hora les principals infraestructures de transport aeri. Administrada per un organisme elegit per sufragi universal i en perfecta sinergia amb els departaments governamentals, organismes professionals, la universitat i la societat civil. Carregada d’història i diversitat de cultures, Tétouan té un ric patrimoni material i immaterial, la seva Medina va ser declarada Patrimoni Mundial el 1997. L’artesania de Tétouan, amb un fort contingut cultural, es distingeix per la singularitat i antiguitat, pel seu saber fer afavorit pels seus mestres artesans.

Recepció a l’Ajuntament de la ciutat: L’alcalde de Tétouan, Mohamed Idaomar, va assistir al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada acompanyat de dos membres del consell comunal de la ciutat, Mohammed Charkaoui i Mohamed El Afaki, i del cap del Servei de Cooperació Descentralitzada del Sr.Miquel Segura President Ass.UNESCO d’Igualada i Doctor Mohamed Idaomar, President de la Commune de Tétouan Comú de Tétouan, Yassir Ghailan, a la recepció de l’Ajuntament d’Igualada, presidida per l’Alcalde Sr. Marc Castells que va donar la benvinguda a l’esmentada delegació, acompanyat de diversos regidors del consistori i l’Alcalde de Tétouan va escriure en llengua àrab, una dedicatòria al Llibre d’Honor de la Ciutat. Signatura Conveni de Cooperació. “La Commune de Tétouan” i l’Associació UNESCO d’Igualada, van signar un Memoràndum de col·laboració, inicialment de cinc anys, en què l’entitat igualadina participarà conjuntament amb els responsables municipals de la ciutat marroquina en el desenvolupament i aplicació d’un ambiciós pla que la “Commune” ha desenvolupat per dinamitzar, modernitzar i posar en valor el seu ric patrimoni artesà. Miquel Segura i Pere Carles, de l’Associació UNESCO d’Igualada van acompanyar en tot moment a la Delegació de Tétouan en aquesta visita oficial. El dilluns 26 varen realitzar una trobada a l’Institut de Cultura de Barcelona on van ser rebuts per la Sra. Marina Espasa responsable de “Barcelona ciutat Creativa de la UNESCO en Literatura”, posteriorment es va visitar el Parc Audiovisual de Catalunya a la ciutat de Terrassa que igual que Tétouan va ser nominada en 2017 per la UNESCO Ciutat Creativa (Cinema).

El Dimarts 27 ja a Igualada, van visitar l’Escola Universitària i l’Escola Gaspar Camps, en què van poder comprovar el seu bon funcionament i van destacar especialment el seu potencial innovador. D’aquesta primera trobada sorgirà un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per promoure intercanvis entre activitats , formadors i alumnes igualadins i tetuanís. També van visitar l’Estació Depuradora del Gremi de Blanquers d’Igualada i una adoberia de sistema vegetal, on van rebre tota mena d’explicacions sobre temes del seu interès.Deixa un comentari

Camps obligatoris *