Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

CINECLUB ATENEU ‘Zama’

| Cap comentari

Direcció: Lucrecia Martel

(Argentina 2017)

Don Diego de Zama, oficial espanyol del segle XVII, espera pacientment que, en reconeixement dels seus mèrits, el traslladin des d’Asunción a Buenos Aires. Però durant els anys d’espera ho perd tot, fins i tot el seu bon nom… Quan tot sembla perdut, Zama decideix afegir-se a un grup de soldats que inicien la recerca d’un perillós bandit.

Si per alguna cosa es distingeixen les grans obres d’art, és per la seva capacitat de trastocar la nostra percepció, excitant els nostres sentits, reescribint el concepte de bellesa, il·luminant la manera en què la nostra imaginació veu la realitat i converteix la vida en somni… o en un malson.

Zama, la projecció en imatges i sons de la novel·la homònima d’Antonio Di Benedetto, reuneix totes aquestes virtuts i ratifica a l’argentina Lucrecia Martel com una cineasta audaç i incorruptible. Una aproximació al·lucinada a la tragèdia de les esperances incompletes i a la immoralitat de la presència colonial espanyola en l’Amèrica del segle XVIII, ‘Zama’ fa justícia a l’impuls experimental de l’escriptura de Di Benedetto: una tensa aventura literària que Martel converteix en una hipnòtica immersió en la cara més sensorial i al·lusiva del cinema.Data: Dijous 24 de maig
Hora: A les 20 h
Lloc: Ateneu Cinema
Organitzador: Cineclub Ateneu


Deixa un comentari

Camps obligatoris *