Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

L’Ateneu Cinema, una de les sales del tour del D’A Film Festival 2018

| Cap comentari

Després d’una primera experiència amb el nom de Seus D’A destinada a afavorir la descentralització del festival i a ampliar la difusió d’algunes pel·lícules presentades en el D’A més enllà de la ciutat de Barcelona, aquest any s’amplia l’extensió i abast de la proposta. El Tour D’A 2018 viatjarà una setmana després de l’edició celebrada a Barcelona a diferents ciutats de Catalunya, ampliant a nou les seus que projectaran una selecció de films de la vuitena edició del D’A. Una d’aquestes ciutats és Igualada i la sala on es projectaran les dues pel·lícules escollides del festival és l’Ateneu Cinema.

 

Dijous 10 de maig < 20.00 h

‘A Ciambra’ 

Com fes en el seu llargmetratge de debut, Mediterranea (2015), Jonas Carpignano torna a bussejar en la realitat de les ètnies que limiten Occident. Si en la seva òpera primera aprofundia en el drama de dos immigrants burkineses i el seu trànsit a un “món millor”, en A Ciambra posa el focus sobre un context estanco i estàtic, ancorat en la tradició i incapaç d’evolucionar. El realitzador italià ens proposa un viatge per la comunitat gitana que dóna títol al film a través de Pio, un xaval de 14 anys que sempre ha estat a l’ombra del seu germà.

FITXA 383

 

 

 

 

 

Dissabte 12 de maig > 11.00 h

‘El león duerme esta noche’

‘El león duerme esta noche’ és una pel·lícula de fantasmes. De fet, són dos. Una fa referència als records d’un actor veterà que, en la pausa d’un rodatge, visita una casa abandonada on va viure en el passat l’amor de la seva vida. I l’altra és la pel·lícula casolana de terror que un grapat de nens i nenes filmen amb passió en aquest mateix espai. La comunió entre els dos mons dóna motiu a Nobuhiro Suwa a plantejar un conte en el qual la línia entre la realitat i la ficció es presenta poc delimitada, i on l’absència i la mort –la del pare d’un dels nens, o la de l’amant del protagonista– marquen el seu desenvolupament.

 

 

 

 

 

Preu: 5,00 €

Socis Cineclub / Socis Ateneu / Majors de 65 anys / Jubilats / Pensionistes / Aturats / Estudiants / Família nombrosa / Família monoparental / Abonats al Teatre Municipal / Abonats TR3SC: 3,00

 Deixa un comentari

Camps obligatoris *