Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

Llums, càmera, Ateneu

| Cap comentari

Acaba de  sortir a la llum la revista de l’Escola de l’Ateneu  “Patim, Patam, vi blanc”nº 32, que enguany gira al voltant del món apassionant del Cinema sota el títol títol “LLUMS, CÀMERA, ATENEU”.

En aquest projecte interdisciplinar hi han treballat des dels més petits de l’Escola de 1 i 2 anys, que estan a la llar d’infants, fins als més grans de 11 i 12 anys, que estan apunt d’acabar l’educació primària, així com també les famílies, amics i professionals del món del cinema a qui  han convidat a col.laborar i venir a l’Escola.

                                    

El Consell de Redacció de la revista, verdader impulsor del projecte,  format per infants de diferents edats i mestres, ha triat el tema, prèvia consulta a les diferents classes, i ha coordinat els diferents projectes de recerca i de creació que han realitzat els nens i les nenes de la nostra Escola. Aquest no és un fet inusual en aquesta escola on els infants participen de la presa de decisions del projectes que desenvolupen.

Durant la presentació de la revista pares, alumnes i mestres, organitzats per grups de diferents edats, han pogut  compartir i posar en comú tots i cada un dels treballs explicats pels protagonistes, els infants.

En Ricard Fuster ens diu en el pròleg:

“El cinema et fa més intel.ligent perquè et permet conèixer , entendre, i respectar altres realitats.

El cinema et mostra la diversitat i la diferència que hi ha al món.

El cinema t’enriqueix culturalment i intel.lectualment .

Et forma i et millora com a persona, i t’ensenya a actuar en determinades situacions.

Mitjançant les històries explicades i mostrades amb imatges i el so a la gran pantalla adquirim coneixements.

El cinema t’obre la ment i Educa”.

 

Fent aquest projecte a les aules, els alumnes han descobert els orígens del cinema,  què és un cinematògraf, el llenguatge cinematogràfic, el doblatge, el cinema musical, les persones que treballen en el món de cinema, ,.. i molt més.

Han visitat la Sala de Cinema de l’Ateneu  i han mirat darrera de les càmeres, en una projecció…. Els més petits van crear la seva sala de cinema i van convidar als pares a una sessió amb crispetes.

A la revista també trobareu diferents entrevistes a professionals del cinema ( guionistes, maquilladors, ajudants de direcció,…) entre ells els guionistes del Polònia.

També s’han  endinsat en el cinema 3D amb l’ajuda de la Fiona ho han fet en anglès, han conegut i experimentat amb diferents efectes especials, han creat petites pel·lícules i curts que podeu veure a la revista, quasi com per art de màgia a partir de codis QR, …

Els alumnes de secundària de l’Escola Anoia han entrevistat en Jordi Comelles per parlar  del Festival Zoom d’Igualada, que any rera any va creixent i és un certament de reconeixement internacional.

Cada família de l’Escola té un exemplar de la revista, però no us quedeu amb les ganes de fullejar-la, a la Biblioteca Central de Cal Font hi haurà un exemplar  i podreu gaudir del treball realitzat pels infants de l’Escola de l’Ateneu. Segur que no us deixarà indiferents!

Volem agrair la gran quantitat de col.laboradors que han fet possible l’edició d’aquesta revista finançant el seu cost amb la publicitat inserida, així com a les famílies que any rere any ens fan un cop de mà en la seva elaboració.

Escola Ateneu IgualadíDeixa un comentari

Camps obligatoris *