Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

TALLER DE CINEMA per a joves de 14 a 18 anys

| 4 Comentaris

Aprèn a fer pel·lícules com un professional

Descripció

Detalls: En aquest taller aprendràs totes les passes que s’han de seguir per fer una pel·lícula. Començaràs amb l’escriptura del guió i seguiràs amb la preproducció i el rodatge fins arribar a la postproducció. Adquiriràs coneixements de direcció, producció, fotografia, muntatge i llenguatge cinematogràfic. A més a més participaràs en el rodatge d’un videoclip que muntaràs tu mateix.

Objectius: Aprendre a escriure un guió cinematogràfic. Saber quines són les passes necessàries per afrontar un rodatge. Aprendre tècniques de direcció, càmera i fotografia amb exercicis pràctics. Conèixer els principis bàsics del muntatge cinematogràfic.

Mètode: El taller es molt dinàmic i pràctic. Després de veure un principi teòric, profunditzarem en ell veient extractes de pel·lícules i després el posarem en pràctica amb exercicis creatius. Tot i que el taller és presencial, podràs contactar per email amb el professor per qualsevol dubte que tinguis.

Requisits: Aquest taller està dirigit a joves de 14 a 18 anys i no es necessari cap coneixement previ sobre cinema. El darrer dia del taller hauràs de portar un disc dur extern per poder gravar el metratge del rodatge i muntar el videoclip al teu ordinador. Quan tinguis el teu videoclip muntat, el compartirem en grup a Internet.

Continguts del taller

Dilluns: El punt de partida. La idea. L’escriptura del guió literari, el guió tècnic, el desglossament del guió, la storyboard, el pla de rodatge i tots els detalls a tenir en compte abans d’un rodatge. Exercicis pràctics.

Dimarts: L’equip tècnic. Escales de plans. La regla dels tres terços. La regla dels tres plans. La regla dels 180 graus. La regla dels 30 graus. Exercicis pràctics.

Dimecres: Principis bàsics de fotografia. Moviments de càmera. Profunditat de camp. Tipus d’objectius (gran angular, telefoto, zoom…). Com treballar la llum. L’importància del so. Exercicis pràctics.

Dijous: La producció. El dijous rodarem un videoclip en grup. Aquest dia la sessió serà de matí i tarda (de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 20:00).

Divendres: La postproducció. El muntatge d’imatges. El muntatge de so. La música. La correcció de color. Opcions per desenvolupar el teu talent com director de cinema (el documental, el videoclip, els reportatges, etc.).

Professor

El David Casals-Roma (Lleida, 1972) ha estudiat Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en nombrosos cursos de direcció, producció i tècniques d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i tallers como el d’escriptura de guions amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de 100 premis en festivals d’arreu del món. Paral·lelament a la seva feina creativa, el David té més de dotze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya i França. Actualment treballa com professor d’escriptura de guions i de direcció a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), a l’escola audiovisual L’IDEM de Perpinyà (França) i a la Universitat de Massachusetts Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor es troba el de Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw) del director belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció.

Preu

200 €/ Si fas l’ingrés abans del 20/06/2018 tens un 10% de descompte (€180 en lloc de €200).
Si prefereixes fer el pagament fraccionat pots fer-ho en dos ingressos de €100 a realitzar entre juny i juliol.

Inscripció

Si estàs interessat en aquest taller, només has d’emplenar aquest formulari, enviar-lo i fer l’ingrés de €200 mitjançant transferència bancària a aquest número de comte:

Número de comte: 2100 0004 46 0201537339

IBAN: ES33  2100  0004  4602  0153  7339

 

Les places per aquest curs són limitades (15 assistents). Et recomanen no esperar al darrer dia per inscriure’t.

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar-me a info@davidcasals-roma.com.

 

Material Necessari:  Ordinador i disc dur extern pel muntatge

Certificat acreditatiu: SíData: Del 25 al 29 de juny
Hora: 9:30 a 13:30 (el dijous 28 també de 16:00 a 20:00 pel rodatge)
Lloc: Ateneu Igualadí
Organitzador: David Casals-Roma


4 Comentaris

  1. Aquesta tarda hem inscrit al nostre fill Marc Elias Altarriba però alhora de fer el pagament sembla que ens dona algun tipus de problema amb l’IBAN i no ens deixa fer el pagament.

  2. Hola Cesc,

    qui gestiona les inscripcions és el mateix professor, el David Casals-Roma.
    Et passo el seu contacte per fer consulta, e-mail: david@davidcasals-roma.com / 650913295

Deixa un comentari

Camps obligatoris *