Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

ESCOLA| Els espais d’Educació Infantil

| Cap comentari

Els Conillets, els Ocells i els Lleons ja hem engegat els espais a ple funcionament.

Cada tarda els infants poden escollir lliurement a on volen a anar, segons les propostes presentades.

Definim els espais com a ambients de joc, experimentació intuïtiva i de descoberta que els mestres preparem tenint en compte les necessitats dels infants. Són propostes que permeten als infants realitzar-les autònomament i a nosaltres, els mestres, acompanyar als nens durant el procés.

Tots els espais propicien situacions de joc i aprenentatge que permeten als nens i nenes desenvolupar les diferents habilitats i capacitats autònomament, partint de la utilització de materials diversos i atractius pensats i elaborats específicament per a cada espai.

En cada espai es poden trobar propostes on s’inclou: habilitats de descoberta, habilitats socials, lectoescriptura, grafomotricitat, joc matemàtic, joc simbòlic, jocs d’expressió i comunicació, jocs d’experimentació,…

Els espais són: la caseta, l’atélier, el jardí i l’entarimat. Els dimarts i els divendres a l’entarimat hi tenim l’espai musical, en el qual l’Estela presenta unes propostes musicals engrescadores i relacionades amb els projectes i temes que treballem a les aules (la tardor, l’animal que ens identifica…).

I els dijous sortim al pati, considerant-lo com un espai més d’aprenentatge. A partir del segon trimestre, al pati hi haurà unes propostes de joc variades amb material divers, per tal de potenciar les habilitats motrius.

Escola Ateneu IgualadíDeixa un comentari

Camps obligatoris *