Ateneu Igualadí de la Classe Obrera random header image

PROJECCIÓ ‘Miriam miente’

| Cap comentari

Rep. Dominicana (2018)

Duració 90 min.

Direcció: Natalia Cabral, Oriol Estrada

Després del seu pas per la Secció Oficial del Festival de Karlovy Vary -on va obtenir el Premi del Jurado Ecuménico-, “Miriam miente”, el primer llargmetratge de ficció de la cineasta dominicana Natalia Cabral i el director català Oriol Estrada, també ha participat en la Secció ‘Enfants Terribles’ i en la Secció ‘Esbillla’ del Festival de Gijón.

A més, està prevista la projecció en altres certàmens internacionals de prestigi com el Festival de Cinema Iberoamericà de Huelva – Secció Oficial-, el Festival de Cinema de Guadalajara (Mèxic), el BFI de Londres i el Festival de Cinema del Caire. El dia 30 de novembre Paco Poch Cinema l’estrenarà en sales comercials.

“Miriam Miente” mostra el tranquil món d’una família petit burgesa que comença a enfonsar-se a partir del moment en què Miriam, de 14 anys, coneix al seu xicot a Internet. Mentre els seus familiars i amigues preparen amb entusiasme una tradicional festa de quinze anys, Miriam no sap com explicar que el seu xicot és negre.

Els directors volen a través del film confrontar a l’audiència amb el conflicte universal que pot sorgir quan el desig individual d’amor i fraternitat es contraposa al desig social de formar part d’una comunitat en la qual puguem sentir-nos acceptats i estimats. Ambientada en una celebració aristocràtica kitsch -la festa dels quinze anys-, Miriam Miente és una història aparentment simple, un petit relat del Carib sobre races i classes socials marcat pels prejudicis històrics no resolts de la seva societat.

“Miriam Miente” és una coproducció de FaulaFilms amb la productora catalana de cinema d’autor Mallerich Films Paco Poch, recolzada per FONPROCINE, IBERMEDIA i el Tribeca LatinAmerica Fund.

Els directors

Natalia Cabral (Santo Domingo, República Dominicana) i Oriol Estrada (Capellades, Catalunya, Espanya) són cineastes guardonats el treball dels quals viu a la frontera de la ficció i la no ficció. Estudiants titulats de la prestigiosa Escola Internacional de Cinema i TV de Sant Antonio dels Banys (EICTV), Natalia i Oriol van fundar la productora Faula Films el 2012, amb l’objectiu de brindar una plataforma creativa per al desenvolupament i la coproducció de cinema independent a República Dominicana.

Van debutar amb la pel·lícula documental Tu i Jo, que es va estrenar en el prestigiós festival suís Visions du Réel i va guanyar diversos premis en els festivals de Cartagena, Trinidad i Tobago, l’Havana, Marges, Austin i Santo Domingo, entre altres. El seu segon documental, El Lloc dels Llocs, va ser recolzat per la plataforma DOCTV Llatinoamèrica, va tenir la seva estrena mundial en el Festival Internacional de Cinema Documental de Ámsterdam (IDFA) i a Espanya, en la Secció Oficial de Documentals del Festival de Cinema de Màlaga; també va formar part de la Mostra Neighboring Scenes del Film Society of Lincoln Center a Nova York, i en la Secció Oficial de festivals com els de Biarritz, Cartagena i Lima, a més va ser catalogada com una de les 25 millors pel·lícules llatinoamericanes de 2017 per Cinema Tropical.

L’hora de la projecció serà a les 20.45 h a l’Ateneu Cinema i el preu de l’entrada, 3 €.Data: Dijous 29 de novembre
Hora: 20.45 h
Lloc: Ateneu Cinema
Organitzador: Ateneu Igualadí


Deixa un comentari

Camps obligatoris *