El proper divendres, 29 de novembre, a les nou del vespre (i amb entrada gratuïta fins a completar aforament) l’Ateneu Igualadí acollirà la projecció de la pel·lícula Ateneus, llavor de Llibertat al seu cinema.

Es tracta d’un documental que reflexa els inicis, passat, present i futur dels Ateneus, així com els seus principals pilars: valors, compromís i participació. A través d’una sèrie de capítols, ens endinsem en el context històric i social que va propiciar l’aparició dels Ateneus a Catalunya, en els objectius que tenien inicialment i en com van anar evolucionat al llarg dels anys, per acabar fent una reflexió sobre la seva situació actual i el seu paper en el futur.

Aquest esdeveniment té una rellevància especial al celebrar-se al propi Ateneu Igualadí. El mateix “rusc” que acollirà la pel·lícula és un dels protagonistes amb més presència al documental, al tractar-se d’un referent en molts aspectes dins del món ateneístic. La seva presidenta, Mireia Claret Esteve, és també una de les principals veus de la narració. D’aquesta manera, el passi es convertirà en tota una celebració de la importància i dels èxits de l’Ateneu (i dels Ateneus).

La pel·lícula s’inscriu dins la programació de la secció KM.0 de la 17ª edició del ZOOM Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que es celebra del 26 de novembre a l’1 de desembre a l’Ateneu Igualadí. Ha estat realitzada a Catalunya aquest mateix any i ens arriba firmada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i per Nosotros Films Barcelona.