url() Entitats, Ateneu Igualadí | Ateneu Igualadí
ENTITATS
 • Contacte:

  https://www.preservemlanoia.cat/

  Preservem l’Anoia es una coordinadora que neix de la confluència de diversos col·lectius i plataformes veïnals que vetllen per una planificació ordenada de les energies renovables a la nostra comarca; l’Anoia.

 • Contacte:

  Carrer de Sant Pau, 9, 08700 Igualada, Barcelona
  93 803 07 63

  L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’Anoia és una Iniciativa que vol difondre la cultura, despertar l’interès, estimular i satisfer les inquietuds intel·lectuals de la gent gran.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  La Secció Esportiva de l’Ateneu – Penya Blaugrana d’Igualada és més que un grup d’apassionats pel futbol. Sobretot és un equip humà, format per dones i homes, que intenta que els valors com el respecte, l’esforç i el treball en equip governin el joc futbolístic. I no al revés.

  Amb el conveni que tenen el SE Ateneu i la Penya Blaugrana d’Igualada, s’afavoreix aquesta tasca conjunta a més de possibilitar posar en marxa equips de benjamins, alevins i infantil amb l’equipació de la samarreta llistada blaugrana. Unió que, si som una mica observadors, es fa explícita també en el seu escut.

 • Contacte:
 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Swing Anoia ofereix classes de ball a l’Ateneu cada dijous per practicar charleston i ball en parella. També s’organitzen Swing Jams un parell de vegades al mes obertes a tothom que ja practiqui el ball o també per aquelles persones més encuriosides i que vulguin fer un tastet de ball i descobrir una nova manera de passar una bona estona. La Txell Vivó, l’ànima de Swing Anoia, participa també en un programa de ràdio, “Va de Swing” a Sants3 Ràdio, que podeu escoltar online.

  Aquesta entitat participa en altres activitats puntuals com ara actuacions a festes majors (Igualada, Santa Margarida de Montbui…), matarons solidàries com la de TV3 o del Banc de Sang, pel festival de Jazz o al RECStores. La qüestió és no parar de ballar…

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  DANSA ORIENTAL
  Descobreix el teu cos a través de la danza oriental.
  Amb aquesta dansa creas moviments orgànics que t’ajudan a mantenir-te en forma al mateix temps que et diverteixes.
  Vols conèixer una mica més? www.lunamora.net/danza
  Apuntat i gaudeix!!!
  Nivell Bàsic : Dijous de 17:45h a 19:15h
  Nivell Interm/Avançat : Dimarts 20:00h a 21:30h

  YOGA
  Amb les nostres classes de Ioga despertes una consciència que t’ajuda a practicar amb compassió, respecte i fluïdesa. Connectant la respiració i el moviment prepares el cos a tots els nivells mentre mantens una atenció plena a cada moment.
  La pràctica del Ioga ens fa més complets
  Més info: www.lunamora.net/yoga
  Preparat/da per respirar?
  Dimarts de 18:00h a 19:30h ( Yoga per dones )
  Divendres de 8:15h a 9:45h ( Nivel Intermig )

  TRIBAL FUSIÓ
  El Tribal Fusió és una dansa molt tècnica i muscular, on la preparació física és la clau per crear els moviments més espectaculars que hagis vist.
  Més info: www.lunamora.net/tribal
  És tot un repte, et ve de gust probar?
  Nivell Bàsic-Intermig –  Dijous de 19:45h a 21:15h

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Hi haurà 2 grups:

  • dilluns de 17.15 a 18.30h: infants de 6 a 8 anys.
  • dilluns de 18.45 a 20h: joves de 8 a 10 anys.

  Activitat dirigida de robòtica educativa. Màxim 8 alumnes.
  Inici d’aquestes activitats: 27 de setembre de 2021.
  Preu activitat: 20 €/mes general, 15 €/mes per a socis de l’ateneu.

  Inscripcions a secretaria de l’Ateneu: secretaria@ateneuigualadi.org  tel. 938030763.

  Club de robòtica/tecnologia:
  Club de robòtica/tecnologia: joves a partir de 10 anys, i adults.
  Dijous de 17.30 a 19.30h
  Activitat lliure, recolzada i guiada per un mestre, per a projectes diversos proposats pels participants.
  Preu activitat: 15 €/mes general, 12 €/mes per a socis.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  L’Aterneu Country Igualada és una secció de l’Ateneu Igualadí que ha convertit el ball country en una passió d’alt nivell de professionalització. En aquests moments es tracta d’un grup molt actiu, que assaja cada divendres a la nit fins que el cos els diu prou i gaudeixen de trobades amb altres grups de ball de la comarca i de la província de Barcelona cada cap de setmana. Un cop al mes el nostre Ateneu acull aquest gran grup.

  El fet de trobar-se amb altres persones enamorades del country, barrejant nivells i procedències, representa també un enriquiment personal enorme. I tenen un somni. Arribar a poder participar de les trobades internacionals que es realitzen a Europa. Qui sap… Mentres gaudeixen del ball, la companyia i la música.

  BALL COUNTRY
  CLASSE OBERTA I INICI DE CURS 
  Data: 17 de setembre de 2021
  Professora: Anna Sanuy
  Lloc: Sala d’Arts
  Inscripcions: Secretaria de l’Ateneu Igualadí
  Horari d’oficina. Tel. 93 803 0763
  Els divendres, de les 22:30h fins a mitjanit

   

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  El Club d’Escacs Igualada-Ateneu i la seva escola, són una secció de l’Ateneu Igualadí que dedica el seu temps a dues tasques primordials al voltant de la pràctica dels escacs. Per una banda, gràcies a la seva veterania, participa de diferents campionats arreu, que comencen a principis d’any i acaben amb la participació en les festes majors d’estiu dels diferents barris d’Igualada, com Sant Agustí, el Barri de les Flors o el Barri de Montserrat. Per acabar l’any participen en opens internacionals que acaben d’arrodonir la seva afició. Per una altra banda tenim l’escola d’escacs que ajuda a acostar aquest esport als més menuts i menudes, ajudant-los a divertir-se així com a desenvolupar el raonament i l’estratègia.
  Aquesta secció també ha dut a terme col·laboracions amb altres associacions de la nostra entitat com Amnistia Internacional pels drets humans.

  CURSOS:

  ESCOLA D’ESCACS  (nens / nenes)
  Inici de curs: Divendres 15 de setembre
  La pràctica dels escacs és un esport amb molts beneficis demostrats en l’àmbit intel·lectual, esportiu i lúdic.

  Nivell base, inicial, mig i alt (a partir de 6 anys)
  Divendres, de 17.30 h a 18.30 h. Preu: 25 €/mes (Matrícula 10 €)

  ESPAI per la pràctica dels escacs adults a disposició de tots aquells afeccionats i practicants del joc.
  Dilluns i dijous de 17.00 h a 20.00 h a la Sala d’Estudi

  Inscripcions a Secretaria de l’Ateneu
  Tel. 93 803 07 63
  Lloc: Sala d’Estudi i sala d’Escacs

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Amnistia Internacional Anoia és una de les associacions amb més reconeixement internacional que tenim a l’Ateneu Igualadí. A partir del treball d’aquest grup de persones es fa difusió de valors tan primordials com la igualtat, la llibertat, la justícia i la solidaritat, fent palesa la realitat, malauradament, present en diferents parts del món, o bé fent suport a accions que defensen situacions d’injustícia a casa nostra mateix.

  Les activitats que es duen a terme des d’aquest grup són diverses, sempre donant recolzament a accions que reivindiquin o posin en evidència diferents situacions d’injustícia social com ara la discriminació per la raó que sigui (raça, gènere, situació econòmica…).

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  L’Ateneu Igualadí acull el Centre Internacional UNESCO per la Creativitat Audiovisual (ICUFAVC). Forma part de la xarxa civil d’aquest organisme. La missió del Centre Internacional per la Creativitat Audiovisual-Plataforma Audiovisual de la UNESCO es la de conceptualitzar, produir i avaluar projectes audiovisuals que transmetin els ideals i valors de la UNESCO en qualsevol de les seves àrees d’actuació: l’educació, la cultura, les ciències i la comunicació.

  L’any 2015 la UNESCO va transferir al Centre la gestió del programa “audiovisual-e-platform”, que continua a dia d’avui. En aquest sentit pretén ser una eina eficaç per a productors de continguts audiovisuals per a donar visibilitat a les seves creacions, millorar la seva qualitat i potenciar-ne la difusió.

  Qualsevol persona interessada a formar part d’aquest equip, només cal que es posi en contacte a través de l’email de contacte que consta en aquesta fitxa.

  Accés al díptic informatiu en PDF

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Si alguna cosa pot definir el grup CERCA és la voluntat de preservar a partir dels testimonis vius el coneixement i el valor de l’experiència humana. El Grup de Recerca en Ciències Socials (CERCA) desenvolupa la seva activitat entorn la investigació social a la comarca de l’Anoia, basant-se en la recuperació i difusió de la memòria oral de la seva població.

  Un del projectes que ha dut a terme es va presentar l’any 2014, després de 3 anys de documentació i filmació d’entrevistes de persones que havien estudiat a les escoles de l’Ateneu Igualadí. El resultat va ser un document, amb la presència d’aquells que la van fer realitat i que han deixat el seu present per sempre en aquest vídeo:

  El darrer projecte en el qual s’està treballant es basa en el testimoniatge de la vida de curtidors, hortolans, carreters, empresaris, comercials, nouvinguts … del barri del Rec d’Igualada, amb l’objectiu de preservar-ne el record identitari.. Des de 2014 fins a 2018 s’han entrevistat més de 40  persones que van treballar o viure al barri, s’han localitzat una gran quantitat de documents i també imatges passades i fotografies i s’han realitzat fotografies actual per tal que es pugui conèixer millor i contrastar amb l’avui, el dia a dia del passat no tant llunyà, d’un barri que avui és tant conegut arreu, gràcies als Rec.stores. Aviat, el projecte “Sota la Pell del Rec”, farà parlar les pedres.

   

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Cineclub

  Difusió i projecció de cinema no comercial.

 • Contacte:

  La Coral Xalest té 40 anys d’història. Actualment la formen mig centenar de joves cantaires amb ganes d’alegria i diversió i lògicament, molta música!! La Coral es troba cada divendres de 20,30 a 22,30h. Hi està convidat tota persona jove a partir dels 16 anys que tingui ganes de cantar i passar molt bones estones. També fa concerts en dies assenyalats com el de Nadal, per la fira de Santa Llúcia, les caramelles nocturnes o el conert d’estiu.

  La Coral va néixer l’any 1973 sent un grup intermedi fruit d’un grup de nois i noies que havien de deixar la Coral Infantil Gatzara d’Igualada per raó d’edat. Va iniciar-se amb veus mixtes sota la direcció de Mercè Garcia, fundadora conjuntament amb Antònia Valls i Joan Solà, els tres, monitors de la Coral Infantil la Gatzara.L’any 2019 han celebrat els 45 anys de coral amb moltes activitats sonades com ara el dinar commemoratiu de l’aniversari.

  La coral ha participat en múltiples trobades, intercanvis anuals amb altres corals, tallers,… organitzades primer pels Grups intermedis de Catalunya (GIC), després dins la federació de Corals Juvenils de Catalunya i actualment en les Corals Joves de Catalunya. Cal destacar la interpretació del Carmina Burana l’any 2000 amb Pierre Cao com a director i també la participació a la cantata African Sanctus de David Fanshwave el juny de 2007, ambdues organitzades per les Coral Joves de Catalunya i a l’Auditori de Barcelona.

  La Coral al llarg de tots aquests anys ha fet molts concerts, bàsicament a Igualada i a pobles de la comarca de l’Anoia com Sant Martí de Tous, Copons, Santa Margarida de Montbui, etc. Cal esmentar la participació en l’estrena de l’Oratori del Mil·lenàri de Santa Maria d’Igualada juntamant amb la resta de cors i corals de la ciutat d’Igualada la qual ens va dur al Palau de la Música Catalana l’any 2004. La coral s’ha mogut també dins de l’àmbit nacional, al Festival Internacional de Cantonigròs l’any 1987, un intercanvi a Algemesí (País Valencià) l’any 1992, un viatge a Mallorca l’any 1998 i una altre a Perpinyà l’any 2001. Anant més enllà la Xalest s’ha caracteritzat per fer nombroses sortides fora del nostre país, com per exemple les actuacions a Neerpelt (Bèlgica) l’any 1981 dins el Festival de Música per a Joves Corals, l’intercanvi realitzat l’any 1984 a Semeac (França), a Stade (Alemanya) l’any 1986, el concert a Donosti l’any 1994, a Jaca (Espanya) l’any 1995, a Vitòria-Gasteiz l’any 2007 i el recent viatge a Lisboa (Portugal) l’abril de 2009.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  La Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada (FESTHI) és una organització cultural sense ànim de lucre constituïda per entitats de la ciutat que participen activament de la seva tradició festiva popular.

  A dia d’avui la Federació aplega més de 300 persones pertanyents a les 7 entitats amb l’objectiu comú de defensar un model de festa patrimonial concret, i específicament centrada en el seguici tradicional històric de la ciutat d’Igualada.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  El Grup Filatèlic d’Igualada és membre de l’Ateneu Igualadí des de 1999, compartint espai i cultura amb l’entitat igualadina. El seu president, Josep Caseras, assegura que se senten part de l’Ateneu i convida a tots els col·leccionistes d’Igualada i comarca a formar part de la seva associació, una entitat amb més de 65 anys de vida, formada per un grup d’amics amants del món del col·leccionisme que tenen com a objectiu fomentar el col·leccionisme i donar visibilitat a aquesta afició tan antiga i seguida per milers d’aficionats a molts països.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  El 25 de setembre de 1975 es va fundar Jove Cambra d’Igualada

  La Jove Cambra és una associació apolítica i aconfessional, formada per joves d’entre 18 i 40 anys, amb un objectiu d’autosuperació i formació personal. Els membres de l’entitat inverteixen altruistament part del seu temps a formar-se, a través de la realització pràctica de programes que tenen una incidència beneficiosa sobre la comunitat.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Què és l’Aikido?
  La paraula Aikido es pot dividir de la següent manera: (AI) coordinació, harmonia, unificació, (KI) energia interna, esperit i (DO) camí, via, la qual cosa resulta en: “El camí de l’harmonització de l’energia interior”. L’Aikido és un art marcial de defensa personal inspirat en la filosofia de la no violència creat a principis del segle passat pel que és un Art Marcial Modern. Va ser concebut com una de les més sublims i sofisticades arts marcials i que en nivells superiors és una efectiva disciplina per al desenvolupament, integració i utilització de tot el poder físic i mental de l’ésser humà. El seu principi bàsic és no oposar resistència. És un art marcial centrat bàsicament en tècniques de control, immobilitzacions i projeccions.
  Aquest art implica més que força física o esperit agressiu, una gran precisió de moviments, qualitat i rapidesa de reflexos, que en la seva majoria s’adquireixen i perfeccionen amb la pràctica diària. El propòsit de l’Aikido és entrenar la ment i el cos de manera sincera i total. L’Aikido, no és un esport i no es permet la competició. Els estudiants treballen en conjunt per a perfeccionar les seves tècniques i els ascensos de nivell es duen a terme a partir d’una demostració de tècniques amb un company que no és un oponent en el sentit esportiu. No obstant això, existeixen estils esportius d’Aikido. La pràctica de l’Aikido pot ser una activitat cardiovascular vigorosa, enforteix l’estructura òssia, flexibilitza els tendons, enforteix les articulacions, millora la flexibilitat i postura corporal.

  La nostra associació – Kyoukai Budo
  L’objectiu de la nostra Associació és crear un ambient familiar i d’amistat ja que creiem que això és bàsic per a la practica de l’Aikido, així com també en la vida. La idea que ens mou i tractem de fomentar són els valors essencials en les persones, tals com el respecte, disciplina, autocontrol, confiança, tot allò que ens ajudi a créixer com a persones, deixant a un costat egos i tot el que comprengui negativitat. Volem que et sentis com a casa, per a nosaltres la família és el primer.
  En Kyoukai Budo ens comprometem amb la societat generant una consciència social, tractant de divulgar i difondre tots els nostres valors. Per tot això realitzem cursos, tallers seminaris en Centres Penitenciaris, Instituts, col·laborant amb Bancs de Queviures i participant amb ONG’s i amb entitats que sense ànim de lucre volen compartir i aportar per ajudant-nos a ser millors. Si t’atreu la idea de pertànyer a un grup de persones que practica aquest Art Marcial amb una filosofia de solidaritat, amor, amistat i respecte, pots venir uns dies a entrenar de manera gratuïta perquè provis si l’Aikido s’adapta a la teva persona, física i mentalment. La pràctica és molt flexible.

  T’animem a provar gratuïtament i conèixer-nos.

 • Contacte:

  C/ St.Pau, 9
  08700 Igualada
  Barcelona

  Al 2014 es va crear el grup Teatre Amateur de l’Ateneu Igualadí, que va fer la seva primera obra al 2016. Ja han passat uns anys i actualment la secció Teatre Comediants de l’Ateneu Igualadí és una branca d’aquell grup inicial.

  Amb molta il·lusió es busca cada temporada una obra escaient al nombre de persones que en formen part. Es tracta d’una activitat que requereix un compromís de grup, per tal que les actuacions es puguin assajar i preparar en condicions. Aquest compromís no costa massa de complir quan es veu quins bons moments es passen entre els seus participants i com els aporta personalment.

  Estan afiliats a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i fan bolos per diferents parts de Catalunya compartint aquest nivell amateur tan sòlid que han adquirit amb els anys. Per a tots aquells que vulguin fer que el teatre entri a la seva vida, ja saben que poden venir al grup Teatre Comediants de l’Ateneu Igualadí.

  Si vols participar dels nostres càstings omple el formulari aquí!

   

 • Contacte:

  c. Sant Pau, 9
  08700 Igualada