Vestir les nits de dilluns amb música, poesia, cinema o qualsevol aventura artística tot fent unes tapes és exactament la definició dels Tapilluns, iniciativa del Cineclub i Cafè de l’Ateneu que enguany arriba a la tercera edició. Vetllades gastronòmiques culturals les nits de dilluns del mes de juliol a les 21h al Jardí Prohibit de l’Ateneu. Tot seguit us presentem les propostes per a aquests cinc dilluns de juliol, amb una proposta molt i molt variada.
L’entrada és lliure a excepció de la sessió del dia 15 (consultar més avall). Consumició mínima obligatòria (amb tapes incloses): 5 €

TAPILLUNS | Vetllada gastronòmica ‘Tapes a quatre mans + 1’
Receptes tradicionals de la cuina igualadina. Dilluns 1 de juliol, a les 21.00 h al jardí de l’Ateneu
El Cinto del Cafè i el cuiner Oriol Càlichs ens explicaran l’elaboració de les tapes que tastarem inspirades en el llibre ‘Tothom a taula!’,  llibre de receptes igualadines. El menjar es pot elevar a escala d’art i qui millor que l’artista igualadí David Ymbernon, convidat a aquest Tapilluns gastronòmic,  per apropar-nos al procés creatiu de la poesia visual culinària.  Ymbernon va participar en un programa ‘Karakia’ que  es visionarà al llarg de la nit.
Ho organitza: Ateneu Igualadí, Cineclub Ateneu i Cafè de l’Ateneu

TAPILLUNS | Vetllada poètica ‘Joan Brossa, d’ofici paleta’
Dilluns 8 de juliol, a les 21.00 h al jardí de l’Ateneu
Aquesta sessió del Tapilluns la volem dedicar a Joan Brossa, la nostra aportació als actes i activitats de l’Any Joan Brossa 2019 en què es commemoren els 100 anys del naixement del gran poeta.
Part I  | Dins l’Iglú de vent – Recital de poesia poemari Joan Brossa presentat per Galàxia Poètica i Narranación.
Part II  | Jardí de l’Ateneu – Nit de tapes amb poemes visuals de Joan Brossa i documental.
Ho organitza: Ateneu Igualadí, Llibreria Llegim…?, Cineclub Ateneu i Òmnium Cultural
Amb la col·laboració de:  Narranación i Associació Cultural Galàxia

TAPILLUNS | Vetllada operística  ‘Cinema i òpera. Moments operístics que mai oblidaràs’
Dilluns 15 de juliol, a les 21.00 h al jardí de l’Ateneu
A través de fragments diversos, potents, sublims, intensos i meravellosos, explicar i resumir cadascuna de les òperes escollides: Romeu i Julieta de Gounoud, Macbet i la Traviata de Verdi, Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, Cavalleria Rusticana, Els pescadors de perles i acabar amb el ballet de La Gioconda.
Imparteix: Rosa Maria Carbonell, periodista i divulgadora musical.
El preu per assistir a aquesta sessió del 15 de juliol és de 8 €.
INSCRIPCIÓ prèvia a Secretaria de l’Ateneu |Tel. 93 803 07 63 | elteuateneu@ateneuigualadi.org
Ho organitza: Ateneu Igualadí, Cineclub Ateneu i Cafè de l’Ateneu

TAPILLUNS | Vetllada musical ‘Tapes amb amor’
Dilluns 22 de juliol, a les 21.00 h al jardí de l’Ateneu
Qui no té una cançó d’amor lligada a un moment especial de la vida? Cantautors de casa nostra interpretaran la cançó que per a ells és la millor cançó d’amor: Quico Tretze, Franz, Núria Planell i Primo Zon i per arrodonir una nit de concert, presentaran en primícia temes dels seus darrers treballs discogràfics.
Ho organitza: Ateneu Igualadí, Cafè de l’Ateneu i Cineclub Ateneu

VETLLADA D’INTERCANVI ‘Més a prop del País Basc’
Dilluns 29 de juliol, a les 21.00 h al jardí de l’Ateneu
PRESENTACIÓ Associació Zazpiak Bat, associació que promou la cultura basca, constituïda per persones del País Basc nouvingudes a Igualada amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura basca en tota la seva extensió.
DOC ‘Nömadak Tx’. Director: Raúl de la Fuente (2016)
La txalaparta és un instrument musical únic. Es toca entre dues persones. La música que sorgeix d’aquesta trobada no pertany a cap de les dues, sinó al fet de trobar-se i dialogar. ‘Nömadak tx’ narra la història que surt del desig formulat per Igor Otxoa i Harkaitz Martínez. Aquests dos músics volen que la txalaparta es converteixi en un lloc de trobada no només entre persones, sinó entre cultures molt diferents. Moguts per aquesta aspiració viatgen a l’Índia, a Lapònia, a Mongòlia i al desert del Sàhara. No són viatges còmodes. Van a la recerca de l’autèntic i del so del quotidià. A cavall a Mongòlia, amb tren des de Bombai, travessant el desert a Algèria o esquiant en els límits del cercle polar àrtic, la txalaparta sona en uns escenaris insospitats.
Consumició mínima obligatòria (amb tapes incloses): 5 €
Ho organitza: Ateneu Igualadí, Cafè de l’Ateneu i Cineclub Ateneu