Ahir diumenge, 21 de març, es va celebrar la 13ª edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, que reconeixen les millors produccions cinematogràfiques catalanes de l’any.

La pel·lícula La vampira de Barcelona, projectada recentment a l’Ateneu Cinema amb gran acollida de públic, es va alçar amb cinc guardons, incloent el premi principal de Millor pel·lícula en llengua catalana i arrasant en les categories artístiques i tècniques (Millor direcció artística, Millor vestuari, Millors efectes visuals i Millor maquillatge i perruqueria). L’altra gran guanyadora va ser Las niñas, multipremiada als passats Premis Goya, que va aconseguir els premis a Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció i Millor so. També hem de destacar els premis a La boda de Rosa (Millor protagonista femenina), No matarás (Millor protagonista masculí), Adú (Millor direcció de producció), L’ofrena (Millor actriu secundària) i Sentimental (Millor actor secundari) i la presencia de La dona il·legal entre les nominades a Millor pel·lícula i a Millor actor secundari.

Totes i cada una de les pel·lícules mencionades han passat per la pantalla de l’Ateneu Cinema durant aquest últim any, plagat de contratemps i imprevistos. L’objectiu de la nostra sala de cinema de continuar portant produccions catalanes i de qualitat ha continuat ben vigent. L’Ateneu Cinema forma part del Cicle Gaudí, un circuit de cinema estable en català a preus reduïts, des de la mateixa inauguració de la sala al desembre de 2016, assegurant, des de fa gairebé cinc anys, una programació cinematogràfica constant i sempre fidel als nostres principis de suport a la cultura catalana.