El passat dimarts 2 de juliol va tenir lloc a l’Ateneu Cinema la projecció de la pel·lícula documental «Lesbofòbia. Un documental i deu respostes».

A l’acte hi van participar la directora, Inés Tarradellas, i la coordinadora d’Incidència Política de l’organització productora, Creación Positiva, Montse Pineda. L’èxit va ser tan gran que el cinema va quedar petit davant el nombre de persones assistents. ‘Lesbofòbia’ es va estrenar el 26 d’abril, Dia de l’Orgull Lèsbic. Inés Tarradellas va explicar com la seva realització “ha estat un procés col·lectiu feminista, un relat d’experiències individuals que entrecreuades fan un relat conjunt”.

El documental planteja diferents temàtiques a partir de les experiències de diferents testimonis de dones: el personal és polític, el control del sistema patriarcal de la sexualitat de les dones, les dificultats específiques de les lesbianes en el món rural, l’exercici i les dinàmiques del poder, les tradicions racistes catalanes o el llenguatge que fem servir, com a eina fonamental de canvi. Les participants al documental són Akelarre (Júlia Serrasolsas Moreno i Maio Serrasolsas Moreno), Anne-Cath, Berta Frigola Solé, Brigitte Vasallo, Clara Peya Rigolfas, Claudia Fuentes Brito, Dolores Pulido León, Heidi Ramírez, Laura Freijo Justo i Marta Rodríguez Ayuso.

Després del visionat hi va haver un col·loqui amb el públic assistent que va permetre generar diferents aportacions i fes explícites reflexions i discursos sobre els diferents temes que tracta el documental i que afecten a aquestes dones en el seu dia a dia, la seva percepció social i el seu reconeixement polític.