Aquest pont de Tots Sants no hi ha hagut competició d’escacs a nivell federatiu, per la qual cosa els nostres jugadors i jugadores han descansat. Malgrat tot, l’escola d’escacs de l’Ateneu ha mantingut les classes de formació i aprenentatge d’aquest joc, dels divendres, entre les 17:30h i les 18:30h., a l’espai d’estudi del primer pis de l’entitat.

Aquestes classes estan supervisades pels monitors titulats de la Federació Catalana d’escacs en Bernat Martínez i Jordi Vizcarra. La seva metodologia està dirigida als nens i nenes a partir de 6 anys que s’interessen pel joc, i que ja saben moure les peces. Es pretén que es diverteixin aprenent jugant, per això, la part de conceptes bàsics dura pocs minuts i la majoria de la classe es passa a jugar entre ells i fer exercicis d’escacs base.

Dia rere dia se’ls inculca la idea de que primer observo, després penso i finalment jugo. El fet d’analitzar les possibles jugades i les seves conseqüències abans de fer el moviment, ajuda a frenar la impulsivitat, esperar el torn, tenir paciència, respectar l’altre. Aprenen a saber guanyar i saber perdre, acceptar els propis errors, tot això són aprenentatges que podran aplicar a la vida real.