Neix IGUALADA CITY. Un joc de taula ambientat en la ciutat d’Igualada on els seus carrers, places i passejos icònics n’esdevenen protagonistes. El projecte ha estat impulsat per un grup de joves emprenedors, encapçalats per l’Igualadí Jordi Marcè, l’Oriol Farràs i el Jordi Noguera, ideòlegs de la iniciativa. IGUALADA CITY pretén rendir homenatge a la ciutat d’Igualada on l’objectiu del joc és passar una bona estona coneixent els llocs, festes i esdeveniments més emblemàtics de la ciutat . Tots els elements del joc com les fitxes, les cartes, els bitllets i el tauler han estat creats especialment per a la ciutat d’Igualada.

IGUALADA CITY neix d’una experiència personal dels seus impulsors. Fa uns anys, un dels creadors d’ IGUALADA CITY va realitzar un joc de taula ambientat en una residència universitària per regalar a un amic. Ara farà un any, i vist que serien unes festes nadalenques “a casa”, va portar que el que va ser un regal a un amic acabés convertint-se en un projecte realitzant 2 jocs de taula totalment personalitzats per a les ciutats d’Olot i Berga. Degut a la bona rebuda per part de la gent, enguany s’enfoquen esforços per tal d’arribar a les ciutats més distintives d’arreu del país. Així doncs, i com que no hi podia faltar, aquest any s’ha ideat i realitzat el joc de taula inspirat i ambientat en la capital
anoienca.

Amb aquest pretext i l’experiència d’haver pogut jugar amb un joc adaptat i personalitzat, hem volgut provar sort i apostar per una versió del joc cent per cent IGUALADINA. La situació de la pandèmia, el folklore cultural i el sentiment dels Igualadins per la seva ciutat, han estat claus en la decisió de fer realitat IGUALADA CITY.

Els impulsors del joc creiem fermament que un joc de taula ambientat a Igualada, que parla de les seves costums i dels seus llocs emblemàtics, cobreix un buit en el mercat lúdic de proximitat i pot ser un bon regal per aquest Nadal, perfecte per passarlo en família. Més enllà de crear un joc personalitzat apte per totes les edats, IGUALADA CITY és una topogràfica per conèixer millor la ciutat, els seus entorns i les seves tradicions. IGUALADA CITY sortirà a la venda aquest mes d’octubre on podrà ser reservat de forma totalment gratuïta. Els jocs es produiran sota comanda en funció de les reserves realitzades.

El joc transcorre per alguns dels carrers i places més emblemàtics de la ciutat, com la Plaça de lAjuntament o la Rambla de St. Isidre; les caselles estan personalitzades amb elements característics del dia a dia de la nostra ciutat; així com les cartes de Radio Igualada que inclouen premis i càstigs relacionats amb temes cent per cent Igualadins, com per exemple haver guanyat una cistella de productes del Mercat de la Masuca, o haver de pagar lIBI. Les caselles del sector públic també estan personalitzades així com els quatre llocs centrals de les caselles del taulell que seran referents de visita obligada de la ciutat, com el Museu de la Pell o lEscorxador. A més a més, un globus o el patge faruk són algunes de les fitxes que faran servir els jugadors.

La producció del joc és ecofriendly 100%, és a dir, reciclable en la seva totalitat ja que s’ha elaborat amb cartró, fusta i paper. A més a més, la seva producció és de proximitat ja que està fabricat a Barcelona. Per altra banda, una part dels beneficis que es recullin de la venda d IGUALADA CITY es destinaran tant a La Marató de TV3 d’enguany, contra la salut mental com en totes les associacions de la ciutat que han volgut col·laborar. Serà el nostre petit gra de sorra, però indispensable, per millorar aquesta situació conjuntament.

Aquest projecte és fruit d’un treball exhaustiu en equip d’un grup de joves emprenedors, amb ganes de fer ambient de poble i de donar una alternativa de proximitat a les tardes en família. Els impulsors ens hem marcat l’objectiu d’arribar al màxim de llars possibles dIgualada ja que després d’una gran acollida en l’any anterior amb les ciutats de Berga i
Olot, l’Oriol i el Jordi van decidir fundar YOURCITY amb la intenció de fer el mateix amb diferents ciutats del territori català. De la mateixa manera que a la ciutat dIgualada, Catalunya és un territori on el sentiment de pertinença és molt intens i és per això que les poblacions catalanes escollides han estat objectiu del nostre projecte. Esperem que el projecte sigui ben rebut i puguem arribar al màxim de ciutats possibles en un futur pròxim.


Finalment ens faria molta il·lusió que, a banda de l’èxit que pugui tenir a nivell de vendes, sigui un joc estimat i de referència per les persones que estimen Igualada i les seves tradicions. A més, que aquest joc ens ajudi a tots a fer més fàcil l’actual situació de pandèmia, i quina millor manera de fer-ho que jugant.

Per a més informació:

Jordi Marcè Calzada
jordi.marce@hotmail.com
659 933 879

Jordi Noguera-Roca Planell
jordinoguera@yourcity.info
674 020 405